“Лише під синьо-жовтим прапором, або Діти не несуть відповідальності за батьків”: Син глави окупаційної адміністрації Алчевська отримав відзнаку "За гуманітарну участь в АТО"

До дня Конституції України в Солом’янському районному військовому комісаріаті м. Києва вшанували пам’ять загиблих бійців в зоні АТО та нагородили відзнаками волонтерів.

Одним з нагороджених виявився син глави окупаційної адміністрації міста Алчевська – П’ятков Петро Вадимович, директор компанії ТОВ «Кіп і Ко», котра спеціалізується на поставках технічної солі для потреб держави, передають Патріоти України.

Під час промови на заході Петро Вадимович сказав: «Діти не несуть відповідальності за своїх батьків, тому я обрав для себе іншу дорогу».

У ході отримання відзнаки Петро Вадимович згадував події окупації, як Луганська область за лічені дні наповнилась озброєними росіянами та завезеною технікою з розпізнавальними знаками окупантів. Звісно через посаду своєї матері довго вагався на переїзд до Києва, але завдяки підтримці своєї дружини Оксани все ж наважився та переїхав. Вадим згадував, як в березні 2016 року разом з дружиною вони заснували благодійний фонд «Допомоги дітям Донбасу», потім почалось волонтерство для українських бійців, перший тепловізор, прилад нічного бачення, оптичний приціл.

Сьогодні допомога для української армії для Петра вже просте та буденне явище. Звичайно, є ризики для його родичів на окупованій території, але він не міг залишатись осторонь в такі складні для країни часи.

Коли у Петра запитали, чи має він наміри повернутись на малу Батьківщину, він без роздумів відповів – лише під синьо-жовтим прапором.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....