Лише половина винищувачів F-35 армії США є боєздатними, - ЗМІ

Рахункова палата США у своєму звіті розкрила кількість боєздатних винищувачів F-35 у складі Армії США. Йдеться про половину від загальної кількості бортів. Про це пише видання Breaking Defense, передають Патріоти України.

Відповідно до звіту, станом на березень 2023 року лише 55% винищувачів п'ятого покоління F-35 були здатні виконувати бойові завдання. Водночас цільовими показниками боєздатності F-35A визначено 90%, а для версії F-35B (скорочений злет, вертикальна посадка), а також палубної версії F-35C - 85%. Зазначимо, що за оцінками у всіх Збройних силах США вже експлуатується приблизно 550 F-35 всіх версій.

Такий низький відсоток пов'язується із систематичними проблемами із технічним обслуговуванням. Йдеться про брак військових ремонтних потужностей, недостатню кількість запасних частин та високу залежність від підрядників.

На березень 2023 року накопичилось понад 10 тисяч деталей, які очікували свого ремонту. Й хоча за планом саме на військових протяжностях мало ремонтуватись 65% деталей, наразі Пентагон направляє 73% всіх комплектуючих до виробників, що займає вдвічі більше часу.

Додаткову проблему створило те, що виробники не дуже активно діляться технічною інформацією, яка необхідна військовим для ремонту матеріальної частини та обслуговування програмного забезпечення.

Ще одним складним моментом виявилось те, що існує одразу 14 версій літака F-35, які мають певні відмінності. Це ускладнює логістику та обслуговування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...