Лист українських культурних діячів до ЮНЕСКО на захист пам'ятника Пушкіну в Одесі - приклад того, як легко ударити по власній країні у вирішальний для неї час, - журналістка

Оксана Линів. Фото: Суспільне.

"Українські культурні діячі лише після повномасштабного вторгнення отримали майданчики світового рівня, щоб доносити правду про Україну. Про те, як віками пригнічувалася її мова й культура. Як російська імперія силоміць насаджувала нам своїх культурних героїв. І ось - виходить, все було марно?" - пише журналістка Мирослава Барчук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Лист українських культурних діячів до ЮНЕСКО на захист пам'ятника Пушкіну в Одесі - приклад того, як легко можна бути використаним втемну і ударити по країні у вирішальний для неї час. Не так важливо, через власну інтелектуальну й моральну сліпоту чи через приватні інтереси.

Я також не аналізуватиму не дуже розумні пасажі про "Пушкіна - частину культурної пам'яті Одеси" та "Одеську легендарну ідентичність - притулок космополітичної свободи". Усе це неважливо на тлі того, які наслідки має і ще матиме звернення.

Друзі з Італіі пишуть, що цей лист, надрукований у газеті Il Foglio, дуже активно обговорюється у різних середовищах. Нагадаю, що автори листа просять ЮНЕСКО звернутися до Володимира Зеленського з проханням відкласти рішення про деколонізацію Одеси (вулиць Буніна, Паустовського, Родіона Маліновського) і демонтаж Пушкіна.

Отже який наратив вибудовується внаслідок цього листа в Італії? Зеленський, київська влада, змушують Одесу відмовитися від своєї історії, ідентичності, якій, як виявляється, не чужий Пушкін, а люди культури - проти цього і просять ЮНЕСКО втрутитися. А отже, культурна спільнота, загалом українці, - проти "антиросійської діяльності" Зеленського як такої, проти того, що Зеленський вперто веде війну з Росією і не хоче закінчувати її миром, як пропонують йому миротворці. А отже: давайте не постачати більше зброї Зеленському. Тобто: не давати зброї Україні.

Здавалося б, передбачити подібну логіку нескладно, але ні, люди бездумно, сліпо ставлять підписи під абсурдним для воєнного часу зверненням (абсурдним для часу катастрофи, давайте називати речі своїми іменами), абсолютно не переймаючись наслідками".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"А я так не хочу...": Тоня Матвієнко пояснила, чому звільнилася з інституту Поплавського

неділя, 27 жовтень 2024, 20:17

Українська співачка Тоня Матвієнко на проєкті Муз_Тренд розповіла, що більше не викладає вокал у Київському університеті культури та мистецтв, передають Патріоти України. «Я вже не викладаю. У мене за пів року вийшло три пісні. У мене так давно не було...

Переможе той, хто буде робити непередбачувані ходи: Військовий назвав "головну зброю" Росії на більшості напрямків

неділя, 27 жовтень 2024, 19:28

Сьогодні головна зброя ворога на більшості напрямків — це керовані авіаційні бомби, дрони і часті малі штурмові групи. Переможе той, хто не лише швидше реагуватиме, а зможе випереджати на пару кроків противника, робити непередбачувані ходи. Про це розп...