Листи з бомбами в Іспанії розсилали агенти Росії, - The New York Times

Кампанію з розсилки в Європі листів з бомбами наприкінці 2022 року здійснили представники ультраправого угруповання за завданням російських спецслужб. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України.

Так, іспанські слідчі провели розслідування за шістьма епізодами, коли листи-бомби були доставлені в посольство України, офіційну резиденцію прем'єр-міністра Педро Санчеса, посольство США та інші місця. Тоді ніхто не загинув, але легкі поранення отримав співробітник українського посольства.

"Американські та європейські офіційні особи вважають, що російські офіцери військової розвідки наказали групі бойовиків, яка дійсно базувалася в Росії, здійснити цю кампанію, головними цілями якої були прем'єр-міністр, Міністр оборони та іноземні дипломати, інші посадові особи", – пише видання.

Стверджується, що слідство вийшло на угруповання "Російський імперський рух", яке має центр підготовки бойовиків в Санкт-Петербурзі і має в своєму розпорядженні мережу агентів і прихильників в Європі.

Влада США визнала це угруповання глобальною терористичною організацією і вважає, що воно пов'язане з російськими спецслужбами. Відзначається, що представники угруповання приїжджали в Іспанію, де місцева поліція зафіксувала їх контакти з місцевими ультраправими організаціями.

Європейські та американські офіційні особи, з якими поспілкувалися журналісти, стверджують, що цією акцією Кремль, ймовірно, показував Заходу, що РФ може влаштовувати теракти в країнах Європи, які допомагають Україні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...