Литва вивчила досвід України й створить дивізійну структуру у своїй армії, яку сама Україна досі створити не може, - Бутусов

"Литва вивчила досвід України й створить дивізійну структуру у своїй армії, яку сама Україна досі створити не може. На запрошення міністра оборони Литви Лаурінаса Кащюнаса брав участь на конференції "Захищаючи Балтію: уроки війни в Україні" у Вільнюсі. Темами моєї доповіді було "Адаптація рішень і структур на досвіді війни в Україні", у дискусії взяв участь командувач збройних сил Литви Вальдемарас Рупшис", - пише журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Литовці уважно слідкують за подіями в Україні, і мене запросили у зв'язку з тим, що я часто пишу й говорю на стримах про організаційні й управлінські проблеми. Мені задали питання щодо причин, чому в Україні не запроваджені організаційні структури вище бригад – дивізії та корпуси? Звичайно, я розповів, що причини цьому виключно політичні, оскільки наше вище керівництво досвід війни не вивчає та не бажає запроваджувати ніякі структурні зміни в армії. Розповів, що в нас штабу ОТУ (оперативно-тактичного угрупування) можуть підпорядковувати одночасно до 100 окремих бригад, батальйонів і рот. І нікого не цікавить у Генштабі чи на ставці Верховного головнокомандувача, чи може командувач ОТУ адекватно керувати під час інтенсивних бойових дій сотнею підпорядкованих структурних окремих бригад, окремих батальйонів та інших окремих підрозділів. Уявіть як то віддавати накази 100 підлеглим командирам?

Особливо, якщо командувач не встигає навіть познайомитися з усіма підлеглими та районом оборони через постійну кадрову чехарду, коли командувачів часто міняють і вони не встигають розібратися в обстановці та в якості приданих військ?

Мене приємно здивувало, що маленька Литва, яка сама безпосередньо не воює та яка має підтримку НАТО, докладає зусиль для покращення управління на випадок війни в майбутньому, і Кащюнас і Рупшис лобіюють створення дивізії в маленькій армії Литви. Це важливе рішення, сподіваюся, що Литва якомога швидше зможе знайти ресурси та створить свою дивізію.

Але як же прикро, що Україна не вивчає власний досвід і не робить елементарні речі, які вимагає війна, і досі не розгортає на фронті дивізії та корпуси постійного складу, з постійними злагодженими штабами для покращення відповідальності, якості управління, організації та застосування військ.

Інтелектуальна неспроможність української влади блокує реформи та не дозволяє нам здобути перевагу над ворогом".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрапив на фронт із колонії: Російський військовий ліквідував десяток своїх "побратимів", коли ті спали (фото)

понеділок, 28 жовтень 2024, 16:07

На тимчасово окупованій частині Запорізької області один з військовослужбовців РФ, що раніше вже був засуджений, ліквідував 10 осіб російської армії, коли ті спали. Про це повідомили в Telegram-каналі "Досье Шпиона", передають Патріоти України. В допис...

"Рішення прийнялось в один день": Оля Цибульська повідомила, що виїхала з України за кордон

понеділок, 28 жовтень 2024, 15:30

Українська співачка Оля Цибульська у своєму Instagram заявила, що разом 9-річним сином Нестором виїхала з України за кордон, передають Патріоти України. Зі слів Олі, рішення прийнялось в один день. Вона каже, що це не «втеча», а «свідоме бажання змінит...