"Мы мстим, и мстя наша ужасна": РФ може ввести мінімальну ціну на свою нафту у відповідь на "стелю" цін від G7 - Bloomberg

Москва розглядає можливість "відповісти дном на стелю", тобто, або ввести фіксовану ціну на барель своєї нафти, або встановити максимальну знижку на її продаж, у відповідь на стелю цін на рівні $60 за барель, встановлений країнами "Великої сімки" (G7), передають Патріоти України.

Як пише агентство Bloomberg з посиланням на анонімні джерела, встановлюючи стелю, країни G7 розраховують, що потік російської нафти не припиниться, проте її ціна не дозволить Кремлю отримувати доходи, необхідні для фінансування війни проти України.

За словами одного з джерел видання, Росія хоче запропонувати покупцям нафти якийсь прозорий ціновий механізм, що відповідає ринковим вимогам, оскільки не хотіла б викликати невдоволення нейтральних країн, які купують у неї нафту.

В якості одного з варіантів розглядається встановлення граничних знижок на російську нафту по відношенню до світових цін, які російським виробникам не можна буде перевищувати. Розміри цих знижок будуть регулярно переглядатися в залежності від поведінки ринку.

Інший варіант - це встановлення фіксованої ціни, яка також буде регулярно переглядатися.

За словами заступника прем'єр-міністра Росії Олександра Новака, причин для поспіху немає, і Москва встигне застосувати будь-який інструмент протидії стелі цін ще до кінця року.

Як пише агентство з посиланням вже на інше джерело в російському уряді, Кремль готує президентський указ, що забороняє російським компаніям і міжнародним трейдерам, які купують російську нафту, перепродувати її тим, хто зобов'язався дотримуватися стелі цін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...