"Має бути не масовою, а точковою": Ярош вказав на недоліки мобілізації

Український громадсько-політичний діяч, екслідер “Правого сектору” та командувач “Української добровольчої армії” Дмитро Ярош вважає, що водночас із проведенням мобілізації потрібно оптимізувати той людський ресурс, який уже перебуває в Збройних силах. Про це він говорив в інтерв’ю на YouTube-каналі “LB live”, передають Патріоти України.

За його словами, зараз в українській армії надто багато “вільних” хлопців у військовій формі. “Якщо ти виїжджаєш умовно на другу лінію оборони, там стільки "праздно шатающихся" хлопців в військовій формі, які не залучені до активних дій... Тут власне треба працювати з командирами, командирами бригад в тому числі, щоб такого не було”, - зауважив Ярош.

Він вважає несправедливим, коли одні військовослужбовці сидять без ротації довгий час на передовій, а інші перебувають у такій бездіяльності, отримуючи кошти з бюджету. Дмитро Ярош висловився за те, щоб мобілізація була не масовою, а точковою — “за тими військово-обліковими спеціальностями, які реально необхідні". Він також вважає, що в тилу потрібно більше займатися роз’яснювальною роботою і доносити до людей, що буде, якщо вони не підуть в армію.

Також Ярош різко виступив проти мобілізації жінок. "Я противник знаходження особливо на першій лінії жінок... Я ж стара школа, ще радянська, сексист мене би назвали... Я от блокпости проїжджаю, по Україні їду, дивлюсь, дівчата-поліцейські стоять там на блокпостах, оце от нормально... Вони і допомагають, і звільняють власне хлопців від виконання тої роботи, яку отам жінка може зробити, якщо вона хоче служити... У нас достатньо ще чоловіків для того, щоб воювати", - наголосив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...