"Має іміджеву місію": Російський фрегат "Адмірал Горшков" з ядерними боєголовками рухається у бік США, - ЗМІ

Російський фрегат "Адмірал Горшков" із ядерними гіперзвуковими ракетами на борту зі швидкістю 7000 миль на годину "пливе до США і незабаром опиниться в радіусі удару", інформують Патріоти України.

Як пише британський таблоїд The Sun, фрегат нібито "помітили на радарі в нейтральних водах Атлантичного океану - на ефективній відстані залпового запуску від узбережжя США". Водночас Міноборони РФ наразі не коментує цю інформацію.

Судно нібито має на борту "нестримні" гіперзвукові ракети. Основу озброєння російського корабля становлять гіперзвукові ракети "Циркон", здатні нести ядерні боєголовки. А дальність їхньої дії становить тисячу кілометрів.

РосЗМІ пишуть, що російський фрегат рухається у бік США з іміджевою місією. Він нібито повинен продемонструвати прапор РФ у стратегічно важливих районах Світового океану.

Гіперзвукова ракета "Циркон": що відомо

В жовтні 2021 року у Росії випробували гіперзвукову ракету "Циркон". Ракету запустили з фрегата "Адмірал Горшков". Вона вразила берегову мішень на відстані 500 кілометрів.

"Циркон" - двоступенева ракета, дальність її польоту може становити до 600 кілометрів. У Росії заявляли, що гіперзвуковими ракетами "Циркон" будуть оснащуватися підводні човни та надводні бойові кораблі флоту РФ.

12 листопада 2022 року повідомлялося, що Міністерство оборони РФ замовило додаткову партію новітніх гіперзвукових ракет "Циркон".

Військовий експерт Олег Жданов заявляв, що масове виробництво ракет "Циркон" у Росії не розпочато. У зв'язку з цим погрози Путіна про взяття їх на озброєння він назвав звичайною пропагандою.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...