Маємо чудовий взірець, як працює і українська, і російська пропаганда: вони повністю залежні одна від одної, - політтехнолог Голобуцький

Джейк Салліван. Фото: Рейтерс.

"ДЛЯ ПРОВЛАДНИХ ЕКСПЕРТІВ ТА ЛОМІВ: варто уважніше ставитись до джерел і утримуватись від формату "зрада/перемога" - принаймні, там, де йдеться про міжнародну політику. Протилежному табору варто зробити аналогічні висновки", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Не "зрада". Не "перемога". Просто факти (максимально точні за можливості), на які слід спиратись при плануванні наступних кроків топ-політиків і представників влади України.
Я процитував ще 19 числа міністра іноземних справ Дмитра Кулебу - котрий власне і почав роботу саме в конструктивному напрямку, публічно на міжнародному рівні в інтерв'ю для DieWelle звертаючи увагу в тому числі представників США та НАТО, що фактично 110-тисячний російський збройний контингент на наших кордонах було скорочено хіба на 12 тисяч, решту просто "перетасували". Тобто, причина, через яку формувалась навесні додаткова допомога, ніде не ділась - факти проти запевнень Путіна. І наші ЛОМи, провладні експерти та безпосередньо представники влади мали би скористатись цими тезами і працювати з ними далі в діалозі з США, з тим же Салліваном і Блінкеном. Але обрали інший варіант.
Хоча все ще можна виправити, звісно. І таки отримати додаткову зброю на $100 млн.
==
І знов - ВТРЕТЄ! - повертаємось до теми "БІЛИЙ ДІМ ЗАМОРОЗИВ ЗБРОЙНУ ДОПОМОГУ УКРАЇНІ НА $100 МЛН" - те, через що встигти вже обуритись, тоді обізвати фейком, тоді знов засмутитись, знов мати сподівання на фейк, і отепер вже остаточно (сподіваюсь) зрозуміти факти.
16 червня відбувається саміт Байдена і Путіна в Женеві.
18 червня о 20-й орієнтовно сайт "Politico" опублікував інформацію про "тимчасове заморожування" військової допомоги Україні - тієї додаткової, що її було сформовано в після квітневої ескалації російської збройної присутності на наших кордонах.
18 червня о 22-й про це написав я зі скріном з Politico і з чітким потрактуванням: "Зеленський має виконати вимоги американців, котрі вони більш ніж чітко розписали. Це розморозить питання і зустрічі, і допомоги" (точна цитата з останнього абзацу мого матеріалу, поширеного на "Сайт.уа" та "Комментс.уа").
Ще 18 червня ввечері і вночі російська і українська пропаганда рознесла ці відомості - але вже як тотальну "зраду" для України.
19 червня Білий дім (в особі прессекретаря Джейн Псакі) зробив офіційну заяву, котру так і не змогли правильно прочитати провладні експерти та ЛОМи (та порівняти зі змістом публікації на Politico): "Ідея про те, ніби ми стримуємо допомогу Україні у сфері безпеки, є нісенітницею. Тільки минулого тижня, напередодні саміту США - Росія, ми надали пакет допомоги на суму 150 мільйонів доларів, включно з летальною допомогою. ...Наразі США надали всю суму, виділену Конгресом у межах ініціативи сприяння безпеці в Україні". Для не надто уважних: Politico пише про (увага!) додаткову допомогу, сформовану навесні через ескалацію на кордонах України. Білий дім каже про (увага ще раз!) основну допомогу, затверджену Конгресом і вповні надану Україні. Це ДВІ РІЗНІ "допомоги", різні суми з різних приводів.
І того ж 19 червня раптом цілий міністр оборони Андрій Таран, посилаючись на слова Псакі (нагадаю, геть про іншу допомогу) заявляє, що ця інформація - "фейк". І за ним підхоплюють вся українська інформаційна сфера: "фейк!", "перемога - нам ніхто нічого не заморожував!".
20 червня знов з'являється офіційна інформація - від того ж радника з питань національної безпеки Джейка Саллівана: таки додаткову допомогу Україні через результати саміту все ж було заморожено.
І знов наші ЗМІ і ЛОМИ розганяють це як "зраду". Замість констатувати, що за виконання певних вимог і досягнення домовленостей з певними американськими політиками ми ще можемо отримати цю додаткову тимчасово(!) заморожену допомогу.
==
Маємо дійсно чудовий взірець, як працює і українська, і російська пропаганда: вони повністю залежні одна від одної. Ніхто не цікавиться першоджерелами, ніхто не читає оригіналів.
І якщо для російської пропаганди це нормально, то українська мала би орієнтуватись на геть інші стандарти формування новин. Як і провладний пул експертів та ЛОМів. А не просто максимально розкручувати гойдалку "зрада-перемога, зрада-перемога".
Бо, ще раз наголошую, в таких речах як міжнародна політика є підстави ідентифікувати, "зрада" це чи "перемога", в дуже небагатьох ситуаціях. Здебільшого це просто факти, на які слід спиратись при плануванні своїх дій.

Причина, як не дошкульно, в нашій об'єктності на міжнародній арені: хоча загальна політична і економічна кон'юнктура проти нас, але натомість в нас (і нашому бодай відносному благополуччі) зацікавлений основний гравець, США. На це не слід нарікати. Цим варто користуватись до максимальної нашої стратегічної вигоди. Чому критично не сприяє пустопорожня гойдалка "зрада/перемога".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...