Майстерність ЗСУ неймовірно зросла: Вибухи на аеродромах РФ у день ракетних ударів не випадкові, - авіаекперт

5 грудня відбулися атаки на військові аеродроми Дягілєво та Енгельс (Фото:t.me/ShrikeNews)Авіаційний експерт Валерій Романенко вважає невипадковим те, що вибухи на авіабазах в тилу РФ сталися у день ракетного обстрілу України, передають Патріоти України.

«Подивіться, наскільки зросла майстерність наших Збройних сил. Вони не просто визначили день. Вони не просто визначили час. Вони під цей день і час змогли завдати синхронний удар по кількох базах, з яких піднімалися ворожі літаки. Я просто знімаю капелюха. Ніхто не міг очікувати ще кілька місяців тому такої майстерності, такої передбачуваності і такого вміння користуватися розвідувальними даними, і такої аналітики, коли все зведено до одного», — зазначив Романенко.

За його словами, наліт на Дягілєво дозволоив послабити удар по українській інфраструктурі, бо з цього аеродрому 5 грудня літаки взагалі не піднімалися. Основна частина бомбардувальників РФ стартують саме з авіабази Енгельс-2, але як допоміжні бази, говорить експерт, росіяни вокристовують Дягілєво або Шайківку.

Серйозно пошкоджений, продовжив Романенко, тільки один літак — Ту-22М3: «Там пошкоджене хвостове оперення. Його потрібно буде повністю знімати і заміняти. Пошкоджені обидва двигуни. Я думаю, що, зважаючи на те, що цей літак досить старий, немає сенсу такі капітальні роботи проводити з ним, він піде „під паркан“, як мінімум, а то й на алюмінієву фольгу, буде утилізований».

Також Романенко розповів, який парк літаків стратегічної авіації залишився у росіян: «16 Ту-160, які здебільшого обстрілюють нас ракетами Х-101 і Х-555; приблизно пів сотні Ту-95, по яким і було завдано удар в Енгельсі. <...> Крім того, у них ще є стратегічні бомбардувальники Ту-22. Цих теж у них близько 60-ти. Але у бойовому стані Ту-95 не більше 20-ти літаків, а Ту-22М середньої дальності, які стріляють по прифронтових містах ракетами Х-22, — не більше 30−40 боєздатних».

Романенко додав, що в окупантів немає можливості відсунути ці літаки подалі від кордону з Україною на відстань більше 1000 км.


Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...