"Мають власну зброю": У Байдена заявили, що Україні "не потрібні" Storm Shadow для ударів по Росії - The Telegraph

В адміністрації президента США Джо Байдена стверджують, що Україні не потрібно завдавати ударів по території РФ далекобійними ракетами Storm Shadow, тому що з цим завданням справляються українські безпілотники. Про це повідомляє The Telegraph, передають Патріоти України.

Як пише газета, США, Велика Британія і Франція конфліктують із президентом України Володимиром Зеленським через заборону Лондона на використання Storm Shadow на території країни-агресора. Зеленський неодноразово закликав дати такий дозвіл. Водночас у США занепокоєні, що Кремль сприйме цей крок як «ескалацію» і «вживе заходів у відповідь проти партнерів України».

«Представник адміністрації Байдена повідомив The Telegraph, що в ударах ракетами Storm Shadow по Росії немає необхідності, оскільки цілі вже допомагають знищувати „саморобні“ безпілотники, які використовують українські війська», — пише видання.

У Білому домі стверджують, що Україна продемонструвала здатність вражати деякі аеродроми, які «перебувають поза досяжністю Storm Shadow». Джерела The Telegraph у Білому домі стверджують, що більшість аеродромів, які використовують російські бомбардувальники, розташовані далі від лінії фронту, ніж дальність польоту Storm Shadow у 250 км. Інші джерела в британському Міноборони, які підтримують використання ракет на території РФ, сказали, що дальність насправді перевищує 480 км, водночас Зеленський також казав, що ракети можна використовувати для ударів по російських лініях постачання, розташованих ближче до лінії фронту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 20 серпня 2024 року - Злий Одесит

вівторок, 20 серпень 2024, 22:45

Сьогодні 20 серпня. Триває 909 доба оборони України проти російської навали. - Небезпечно змінилася ситуація на Покровському напрямку;. - окупанти штурмують Новогродівку, бої за Покровськ та Мирноград можуть розпочатися вже у вересні; . - окупанти прор...

"Вони в принципі не бояться українських військових": Офіцер ЗСУ - про жителів Суджі

вівторок, 20 серпень 2024, 22:17

Цивільні жителі підконтрольної Україні частини Курської області, попри кремлівську пропаганду, яка демонізувала українців, не бояться солдатів ЗСУ. Про це заявив заступник командира 14-го окремого полку ЗСУ Євген Карась, який нещодавно повернувся з Суд...