Майже "ядерний гриб" над Вовчанськом: Удар 9-тонною бомбою по місту, яке відбиває у ворога ЗСУ, це російський фейк. - Експерт розповів, що не так з лякалкою про ОДАБ-9000

Військовий експерт Михайло Жирохов в ефірі Radio NV пояснив, чому напередодні, 2 жовтня, росіяни для удару по Вовчанську не могли вперше застосувати надпотужний боєприпас ОДАБ-9000, передають Патріоти України.

«Це не була дев’ятитонна бомба. Її носії - майже виключно бомбардувальники Ту-22М3. Їх у повітрі точно не було, адже наше командування Повітряних сил точно про це мало б якусь інформацію, вона була б доступна для людей», — зазначив Жирохов.

Також фахівець додав, що вони є неефективними:

«Їх використовували лише раз за часів радянської агресії в Афганістані. Було скинуто близько 300 бомб по гірських укріпленнях. Але навіть там вони виявилися неефективними».

Водночас Жирохов пояснив, навіщо пропагандисти поширюють цю дезінформацію:

«У росіян (на жаль, як і у нас) є якісь медіа, особливо їхні Z-воєнкори, які люблять, щоб був хайп. Тобто для них дуже важливо, щоб їх цитували, про них говорили. Тому вони взяли відео використання трьохтонки або півторотонки, зробили графічні дії (таке з сучасною технікою можна робити) і видали як використання дев’ятитонки. Очевидно, що для підняття свого рейтингу; щоб показати, що Росія вже кинула в бій все, що можливо, і дуже скоро „СВО“ має закінчитися».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Він зрадив мені з жінкою": Відомий український дизайнер розповів про стосунки з чоловіком

четвер, 3 жовтень 2024, 20:56

Український дизайнер та режисер, засновник бренду ZALEVSKIY Олексій Залевський вперше за довгий час поділився подробицями особистого життя. Він зізнався, що перебував у стосунках з чоловіком, передають Патріоти України. Режисер зазначив, що для нього н...

Україні заборонили бити по РФ через помилку нового британського прем'єра, - The Telegraph

четвер, 3 жовтень 2024, 20:27

Україна досі не може завдавати глибоких ударів по території РФ західними ракетами через помилку нового прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера. Принаймні це стосується ракет Storm Shadow. Про це пише британська The Telegraph, передають Патріоти...