Махінації на 206 млн грн: Юлія Тимошенко прийшла до суду брати на поруки фігуранта "газової" схеми

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко разом із групої депутатів від фракції 11 червня прийши до ВАКС (Вищого антикорупційного суду) брати на поруки фігуранта справи про махінації на 206 млн грн. Мова йде про бізнесмена з Полтави Сергія Бєлашова. Він фігурує у справі про махінації при закупівлі газу для потреб держкомпанії "Укрзалізниця". Про це повідомляє Центр протидії корупції в Telegram, передають Патріоти України.

ВАКС наразі обирає запобіжний захід полтавському бізнесмену. Бєлашов очолює фракцію "Батьківщини" у Полтавській облраді та є власником банку "Український капітал". "В залі ВАКС, де обирають запобіжку Бєлашова, бачимо великий десант з депутатів від "Батьківщини", які хочуть брати його на поруки. Окрім Юлії Тимошенко, прибули Валентин Наливайченко, Іван Крулько, Вадим Івченко, Іван Кириленко та інші", – йдеться в повідомленні.

Що сталося?

Детективи НАБУ (Національне антикорупційне бюро України) з'ясували, що з грудня 2016 по січень 2020 року службові особи філії "Центр забезпечення виробництва" "Укрзалізниці" у змові з представниками газових компаній організували закупівлі газу в обхід тендерних процедур.

Так, за версією слідства, учасники "газової" схеми узгодили додаткову націнку на постачання газу, яка у різні періоди становила від 200 до 1000 грн на 1000 куб. м. При цьому службові особи "Укрзалізниці" свідомо приховували вигідніші цінові пропозиції, які надходили від учасників ринку газу, фактично надавши перевагу двом компаніям. Отримані хабарі розподілялись між широким колом учасників злочинної змови.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін не пробачить свого "маршала перемоги"? Кар'єра Шойгу стрімко завертає від ближнього боярина та кандидата в спадкоємці престолу до відставного шамана

четвер, 9 травень 2024, 9:14

Арешт Тимура Іванова, заступника міністра оборони РФ - це серйозне потрясіння для всього оточення Сергія Шойгу. Та й сам Кожугетович навряд чи тепер може розраховувати на місце в новому уряді, який Путін має представити найближчим часом. За даними Tele...

Гори російських трупів: Захисники Роботиного на Запоріжжі показали, як окупанти начебто взяли ключовий український плацдарм на Мелітопольському напрямку (відео 16+)

четвер, 9 травень 2024, 8:30

Загарбники неодноразово брали на словах це селище, котре селить окупантам як кістка в горлянці посеред ключової смуги "лінії Суровікіна". Воїн 118-ї механізованої бригади ЗСУ показує трупи російських солдатів в одному з будинків поблизу школи у селі Ро...