Макрон спирався на реальні настрої частини суспільства, коли різко мілітаризував свою риторику, - Голобуцький

"Понад половина - 57% - молодих французів (18-25 років) ще влітку 2023 готові були захищати Францію зі зброєю в руках. 9 з 10 з них (загалом 51%) готові воювати в Україні задля захисту Франції. І навіть більше французької молоді (62%) вважають, що необхідно відновити загальну військову службу, скасовану у 1997", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Це результати опитування на замовлення Інституту стратегічних досліджень військової школи (IRSEM) та Загального управління з питань міжнародних відносин і стратегії (DGRIS) (обидва в структурі Міноборони Франції). Тобто, Макрон спирався на реальні настрої найбільш залученої частини суспільства, коли різко мілітаризував свою риторику і заговорив про військову участь Франції в обороні України.
На тлі таких настроїв французькі війська від цієї весни, повідомляє Politico, готуються до "високоінтенсивного конфлікту на території Європи проти ворога, який може зрівнятися з ними за вогневою міццю" - чит. "до війни з Росією". Вони вчаться на прикладі невдач та успіхів ЗСУ, як координувати всі роди військ задля протистояння потужній армії багатої країни (зокрема, як ефективно залучити до системи танки, котрі поодинці "продемонстрували драматичну недієздатність").
Крім того, з 2024-го Макрон особисто наполіг на оборонному бюджеті у 413 мільярдів євро (на 2024-30; ще 2019 планувалось 295 млн до 2025-го - це найбільш різке збільшення видатків на оборону чи не від 2СВ). На ці гроші Франція модернізує ядерний арсенал, збільшить витрати на розвідку та розробить більше зброї з дистанційним керуванням ("Морський Малюк", "Маґура", "Довбуш", "Рубака", "Баба Яга", "Кажан" та решта встигли справити капітальне враження на всіх за цей час).
Всі органи законодавчої влади Франції проголосували за мілітаризацію країни або одноголосно, або панівною більшістю. Таки Росії вдалось переконати як мінімум французів - ціле суспільство, як бачимо, - що вони в реальні небезпеці, поки РФ не розгромлено".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Нарешті справжня денацифікація": У Бєлгородській області "кадировець" розстріляв товаришів по службі і втік зі зброєю

четвер, 16 травень 2024, 22:06

У Бєлгородській області РФ російський військовий Заурбек Ахтаєв розстріляв трьох товаришів по службі і втік зі зброєю в руках. Про це свідчить оголошення про розшук в російських Telegram-каналах, на які звернув увагу український журналіст Денис Казансь...

"Бей своих, чтоб чужие боялись": Російська авіація за добу загубила над Бєлгородською областю три авіабомби

четвер, 16 травень 2024, 21:55

Станом на 16 травня російська авіація загубила над регіонами країни-агресора РФ й окупованими районами України щонайменше 39 боєприпасів, більшість із яких – фугасні авіабомби (ФАБ). Про це повідомляє російське видання Astra, передають Патріоти України...