Мапа нерухомості УПЦ МП: В яких областях її найменше (інфографіка)

Антикорупційний центр NGL.media разом із YouControl зібрали інформацію про усю нерухомість УПЦ Московського патріархату в Україні. Йдеться не лише про культові споруди, але й інші будівлі. За словами журналістів, дані взяті з держреєстрів станом на травень 2023 року. Вони не враховують майна, зареєстрованого на фізичних осіб, пов’язаних з УПЦ МП, зазначають Патріоти України.

Майно УПЦ МП в окупованому Криму і на інших окупованих територіях вказане лише те, що досі зареєстроване за українським законодавством.

За інформацією розслідувачів, найбільше УПЦ МП володіє або користується нерухомістю у таких областях:

  • Закарпатській (313 споруд і 335 ділянок),
  • Донецькій (369 споруд і 235 ділянок),
  • Київській (152 споруди і 398 ділянок),
  • Одеській (330 споруд і 188 ділянок),
  • Рівненській (250 споруд та 236 ділянок),
  • Дніпропетровській (204 споруди і 204 ділянки),
  • Чернівецькій (198 споруд і 212 ділянок).

Водночас у коментарях користувачі зауважили, що це далеко не повні цифри і насправді УПЦ МП володіє більшою кількістю майна. Найменше нерухомості в УПЦ МП у Івано-Франківській (19 споруд та 16 ділянок) і Львівській (4 споруди і 4 ділянки) областях.

У статті зазначається, що частину майна УПЦ МП, особливо у сільській місцевості, не змогли нанести на карту, оскільки у реєстрах вони мають старі чи помилкові назви (наприклад, вулиця Леніна), тож точне визначення координат є утрудненим.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія намагається скопіювати морські дрони України, але це провал, - ЗМІ

неділя, 28 липень 2024, 0:12

Україна заявила, що Росія копіює морські безпілотники, вчившись на фрагментах українських. Однак експерт із бойових безпілотників сказав, що це навряд чи принесе велику допомогу та може виявитися даремним витрачанням російських ресурсів, передають Патр...

Лукашенку стало погано в гостях у Путіна

субота, 27 липень 2024, 23:31

Лукашенко поїхав до Путіна на Валаам і там його перекосило. Опубліковані фото викликали хвилю обговорень фізичної форми білоруського диктатора, який, помітно погладшав і виглядає хворобливо, інформують Патріоти України з посиланням на «Хартія-97». «Та...