Машину підірвали російські нелюди: У Броварах ховатимуть 13-річного підлітка

Його тіло привезуть із села Перемога Баришівської громади. Там дитина була тимчасово похована після того, як рашисти розстріляли машину, в якій сім’я хлопчика намагалася евакуюватися з окупованого села.

Окупанти розстріляли: у Броварах хоронитимуть учня школи  №9

У середу, 13 квітня, в Броварах Київської області відбудуться похорони восьмикласника місцевої школи №9 Єлисея Рябоконя. Його тіло привезуть із села Перемога Баришівської громади. Там дитина була тимчасово похована після того, як рашисти розстріляли машину, в якій сім’я хлопчика намагалася евакуюватися з окупованого села.

Як розповіла журналістам Броварського видання Трибуна класна керівниця 8-Г класу Ганна Небожук, в село Перемога Єлисей з мамою і молодшим братиком виїхали в перший день війни.

А вже 28 лютого ворог окупував населений пункт. 11 березня колона з п’яти машин, яка складалася винятково з жінок і дітей, намагалася вирватися у бік села Гостролуччя. Але на околиці люди потрапили під обстріл.

У першій машині, яку російські нелюди підірвали, їхав Єлисей. Разом з ним загинув і 18-річний водій. Мама хлопчика з молодшим сином їхали в іншій машині.

Після розстрілу рашисти змусили залишки колони повернутися назад і вже нікого не випускали з села.

Про цей жорстокий акт розправи з мирним населенням повідомила на своїй сторінці в Facebook пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Результат цього звірячого вчинку – семеро загиблих. Щодо кількості поранених не повідомлялося.

Згодом в ГУ розвідки уточнили, що люди намагалися врятуватися від загарбників самостійно, тому почали евакуацію без узгодженого сторонами зеленого коридору. А це дуже небезпечно, адже окупаційні підрозділи без жалю знищують мирне населення.

За словами Ганни Небожук, відразу забрати тіло дитини та інших загиблих ворог не дозволив. Згодом це вдалося зробити. Єлисея поховали в Перемозі біля будинку під деревом. Дитину відспівати не змогли, адже священника на той час у селі не було.

13 квітня Єлисея перепоховають на новому кладовищі в Броварах. Хлопчику в травні повинно було виповнитися 14 років.

Класна керівниця згадує Єлисея як виховану, врівноважену і толерантну дитину. Хлопчик був дружний з усіма однокласниками.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті,

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...