Мав 500 бойовильотів, бомбардував Україну та Сирію: Що відомо про штурмана російського Су-34, ліквідованого у небі на Херсонщиною

У Башкортостані (РФ) районна "Учалинська газета" навела подробиці відносно знищеного Силами оборони України російського бойового штурмана Кисильова В'ячеслава Олександровича 1987 року народження. На матеріал звернув увагу український OSINT-блогер Necro Mancer, передають Патріоти України.

У рідному для окупанта в капітанському званні місті Учали близькі до нього особи розповіли, що передувало його загибелі 22 грудня 2023 року.

Народився у багатодітній родині. В'ячеслав та ще троє його братів закінчили Челябінське вище військово-авіаційне училище штурманів, ще один брат - Краснодарське вище військово-авіаційне училище льотчиків.

"До останнього часу служив в авіагрупі в Морозівську Ростовської області. Має понад п'ятсот бойових вильотів, у тому числі й до Сирії. У листопаді ми з ним зідзвонювалися, сказав, що тепер і вони беруть участь у спеціальній військовій операції. Того дня, прикриваючи своїх хлопців із повітря, льотчики поверталися назад, коли їх атакували", - розповів друг капітана Кисельова на ім'я Ігор Сарбулатов.

Йдеться, нагадаємо, про 559-й авіаційний бомбардувальний полк ЗС РФ (в/ч 75392) у місті Морозівськ Ростовської області РФ, силами якого постійно завдаються авіаудари по Україні, зокрема, по цивільній інфраструктурі та мирних жителях.

Для армії країни-агресора ліквідований штурман В'ячеслав Кисильов був цінним фахівцем. Мав нагороди: два "ордени мужності", медалі "за відвагу", "нестерова", "за військову доблесть" другого ступеня.

У матеріалі "Учалинської газети" є й опис загибелі капітана В'ячеслава Кисильова у небі над Херсонщиною. "За попередніми даними, літаки "СУ-34" ВКС Росії були уражені зенітно-ракетним комплексом Patriot у зв'язці з літаком далекого виявлення та управління Е-3С Авакс (американський літак E-3 Sentry - ред.)", - зазначає видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...