Мав тривалий контракт з міноборони РФ: Що відомо про російський танкер SIG, атакований морськими дронами

"Довідка про танкер SIG (IMO 9735335), що був атакований морським дроном в ніч з 5 на 6 серпня 2023 року на південь від Керченської протоки. Цей танкер (наш дуже старий знайомий), вперше був зафіксований Моніторинговою групою BlackSeaNews як порушник кримських санкцій 12 травня 2017 року — доставив з Новоросійська 6,5 тис. тонн дизпалива на Феодосійську нафтобазу (в той час Керченського мосту ще не було, і паливо до окупованого Криму везли морем)", - пише Керівник Інституту стратегічних чорноморських досліджень, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Всього до введення в експлуатацію Керченського мосту (травень 2018) нами зафіксовано як мінімум 21 такий рейс. Абсолютна більшість рейсів до Феодосії виконувалася з вимкненим передавачем АІС. Офіційно повідомляв, що порт призначення — Порт Кавказ (РФ).

Після цього регулярно возив бензин та дизпаливо з Феодосійської нафтобази до сирійського порту Тартус (постачання угруповання військ РФ в Сирії, в тому числі «сирійської ескадри» ВМФ РФ).

З останнього рейсу до Тартуса повернувся 1 серпня 2023 року в баласті (без вантажу) на рейдову стоянку на південь від Керченської протоки в територіальному морі України (морський кордон України, часто називають «територіальні води», коректна назва — «територіальне море»). Останній рейс до Сирії розпочав 12 липня 2023 р.

Багато фото цього танкера в Босфорі можна знайти на твіттері відомого турецького шипспоттера Yörük Işık.

Зазвичай вимикав АІС у Середземному морі на підході до Кіпру, надалі йшов до Тартуса з вимкненим передавачем АІС. Але неодноразово фіксувався в порту Тартус на військово-морській базі ВМФ РФ на фото з космосу.

Тобто, це судно (його судновласник), ймовірно, має тривалий контракт з міністерством оборони РФ на постачання нафтопродуктів для сирійського угруповання військ РФ. Такі ж перевезення постійно здійснює танкер «Язь» (YAZ, ІМО 9735323), що належить тому ж судновласнику. Судновласник і судно перебувають під санкціями України та США".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...