МБАК "Буча" вийшов на перше бойове чергування

МБАК “Буча” вийшов на перше бойове чергування

Малий броньований артилерійський катер “Буча” вийшов на перше бойове чергування на Дніпрі.

МБАК “Буча” – флагман Київського дивізіону річкової флотилії.

Капітаном катера став Владислав Тригуб.

Буча P181 – це малий броньований артилерійський катер проєкту 58155, який має шифр “Гюрза-М”.

Судно побудоване в Києві на підприємстві “Кузня на Рибальському”, є восьмим в серії.

Судно заклали у 2019 році, але роботи призупинили вже наступного року. Для катера сформували корпус, але збирання не почали.

За початковими планами виробництво мало тривати чотири місяці.

Роботи відновили у липні 2021 року. Тоді на корпус встановили деякі агрегати, зокрема, головні енергетичні установки й обладнання рубки та почали збирання житлового відсіку.

Катер спустили на воду 30 вересня 2021 року на території заводу “Кузня на Рибальському”.

26 травня 2023 року катер ввели до складу ВМС Збройних Сил України. Він пройшов усі етапи заводських і державних випробувань.

Судно озброєне двома корабельними артилерійськими установками КАУ-30М.

Установка складається із 30-міліметрової гармати ЗТМ-1, гранатомета КБА-117, ПТРК “Браєр” та 7,62-міліметрового кулемета.

Ходові характеристики типові для суден шифру “Гюрза-М”, катер має швидкість до 25 вузлів, дальність його плавання – 900 миль, автономність – до 5 діб.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...