Медична реформа: Виклики "швидкої" поділили на 4 категорії

Команда МОЗ працює над оптимізацією надання екстреної медичної допомоги.

Міністерство охорони здоров’я оптимізує надання екстреної медичної допомоги, для цього вводиться чотири категорії терміновості викликів і, відповідно, алгоритмів реагування на них. Про це сьогодні на брифінгу сказала перший заступник міністра охорони здоров’я Ірина Садов’як, передають Патріоти України.

“На етапі реформування галузі ми відзначили, що дві третини пацієнтів не отримують вчасно надання допомоги бригадою (“швидкої”, – ред.). З загальної кількості дзвінків, а це 6,8 млн, 4,7 млн є несвоєчасними”, – сказала вона.

Садов’як зазначила, що команда МОЗ працює над оптимізацією надання екстреної медичної допомоги. Вже розробили оптимальні алгоритми надання екстреної медичної допомоги за певними категоріями викликів.

Так, виклики екстреної медичної допомоги розділені на чотири категорії:

  • Категорія 1 – це критичний стан хворого, який вимагає негайного реагування, втручання, або реанімаційних заходів. Для цієї категорії виклику час до першого контакту з хворим має становити менше 10 хвилин.
  • Категорія 2 – екстрений виклик, до якого відносяться потенційно серйозні стани, що можуть вимагати швидкої оцінки, невідкладної допомоги на місці або невідкладного транспортування. Час до першого контакту має становити до 20 хвилин.
  • Категорія 3 – не екстрені стани, які не несуть загрози для життя та здоров’я пацієнта, наприклад, загострення хронічних захворювань. Ці виклики будуть скеровані на первинну ланку, а при можливості на виклик поїде бригада, яка не задіяна на викликах для попередніх категорій.
  • Категорія 4 – непрофільні виклики. Реагування відбувається без виїзду бригади екстреної меддопомоги, і пацієнт може отримати консультацію телефоном, або буде скерований на надання допомоги сімейним лікарем.

Також заступник міністра розповіла, що тариф на виклик бригади екстреної медичної допомоги підвищили з 112 гривень до 163 гривень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін оголосив російським підприємцям про націоналізацію частини їхнього бізнесу. І жоден не назвав його бандитом – Невзоров

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:15

"Кремлівський упир дав рабам своїм чергову виставу. Путін належить до тих садистів, які люблять особисто катувати жертви, насолоджуючись їхнім жахом і покірністю. Йому подобається сам запах страху, який випромінює зал, очікуючи чергового кремлівського ...

Коли "СВО" для росіян відійшло на другий план через економічні проблеми, влада РФ "увімкнула" теракти, - соціолог

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:00

Очільник Інституту конфліктології та аналізу Росії, доктор соціологічних наук Олександр Шульга наголосив, що російська влада використовує страх та теракти як засіб контролю, щоб виправдати економічні труднощі громадян, передають Патріоти України. "Щодо...