Лікарі розповіли, чим небезпечна покупка дешевих і неякісних продуктів. Крім того, що дешеві продукти містять велику кількість речовин, здатних викликати алергію і призвести до розвитку хвороб, вони також впливають на тривалість життя. Про це розповіли дослідники з INSERM, INRAE, CNAM і Sorbonne Paris North, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Як повідомляється, для дослідження було проаналізовано харчування більш ніж 500 тисяч осіб у 10 європейських країнах. Саме дослідження тривало 17 років. Як повідомляється, споживання неякісної їжі збільшує смертність.
"Люди, які споживають продукти з більш низькою якістю харчування, будуть мати смертність, збільшену приблизно на 7 відсотків", - розшифрувала Мелані Дешазо, дослідник INSERM на Europe 1.
Продукти з низьким рейтингом належать до продуктів з високим вмістом енергії, високим вмістом солі, високим вмістом цукру, насиченими жирними кислотами й, отже, досить низьким вмістом клітковини, фруктів і овочів або білка.
Таким чином, продукти, класифіковані як помаранчеві, але особливо червоні в Nutri-балі, будуть сприяти виникненню раку і хронічних захворювань. Однак цей показник як і раніше не є обов'язковим, і тільки 15-20% продаваних продуктів відображають його. Узгодження практики маркування заплановано на 2022 рік на європейському рівні, але поки ніхто не знає, чи стане nutri-бал обов'язковим.
Старші люди, які застали СРСР в його розквіті, із жахом згадують, як їх у дитинстві змушувати пити риб’ячий жир – харчову добавку, яку прописували всім малюкам. Але у певний момент її взяли і заборонили. Для чого радянських дітей мучили риб’ячим жиром ...
1. Куп'янський напрямок . Передові підрозділи 6-ї загальновійськової армії (ЗВА) противника, посилені частиною сил його 1-ї танкової армії (ТА), продовжують спроби закріпитися в північній та центральній частинах міста Куп'янська, широко використовуючи...