Мегаполіс "напівбогів" у півмільйона мешканців: Науковці кажуть, що знайшли справжню Атлантиду

Підводна імперія Атлантида, яку поглинули боги, була предметом суперечок протягом століть. Тепер деякі вчені вважають, що знайшли справжню іскру, яка лежить в основі легенди про Атлантиду.

Легендарне місто, вперше описане Платоном близько 360 р. до н. е., може мати реальне підґрунтя, оскільки дослідники виявили групу затоплених островів недалеко від Канарських островів, які можуть бути істинним джерелом стародавніх історій про затонулу імперію, пише Mirror.

Команда дослідників за допомогою морського зонда, оснащеного високоякісними камерами і роботизованими руками, на глибину 2500 м, зібрала зразки з дна океану, де, імовірно, знаходилась Атлантида.

Морський геолог Луїс Сомоса з Геологічної служби Іспанії сказав: "Це може бути джерелом легенди про Атлантиду. Це були острови в минулому, і вони затонули, вони все ще тонуть, як свідчить легенда про Атлантиду".

Учені припускають, що в Атлантиді жило близько 500 тис. осіб. Вчені вважають, що ця "затоплена" земля була австралійською "Атлантидою", чиїм мешканцям вдалося врятуватися, а потім переселитися, коли вона зникла під хвилями. Територія залишилася затопленою і в підсумку була похована під хвилями через припливи, що призвело до утворення нових берегів навпроти Тимору.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Києві працює мережа аптек з контрабандою з РФ – журналістське розслідування

четвер, 22 серпень 2024, 23:17

Щонайменше шість років у Києві діє мережа аптек "Ел’Фарм", в якій торгують російськими та, виробленими для ринку РФ, західними препаратами. Про це йдеться у розслідуванні проєкта "Схеми", передають Патріоти України. У цій мережі дві аптеки. Обидві – у ...

"Концепція від початку неповноцінна": Авіаексперт розповів, що не так із ППО Росії

четвер, 22 серпень 2024, 23:04

Російські системи ППО призначені для виявлення об'єктів з високою радіопомітністю. Однак Україна використовує використовує засоби, які ворожі локатори помітити просто не здатні. Про це заявив авіаційний експерт Костянтин Криволап, передають Патріоти Ук...