"Мер італійського Ареццо спробував тупо заткнути українців підкупом: відправив до Самбора генератор, нібито куплений на гроші за очікуваний концерт росіянки Нєтрєбко", - Голобуцький

"Все ж московське лобі в Італії поки дуже сильне: щоб йому протистояти, доводиться активно працювати і українським дипломатам, і біженцям, і ще купі народу. Цим разом конфлікт довкола звичного "мистецтво поза політикою" (знов на європейські сцени пхається русскій мір) - а саме курв Нєтрєбко і Мацуєва", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"По-перше, на вимогу посла України в Італії Андрія Мельника і Arts Against Aggression (плюс петиція в мережі) мери міст Брешія і Берґамо скасували концерти пропутінського виплодка Дєніса Мацуєва, піаніста, що в травні мав брати участь у фестивалі Pianistico. "Зі співчуття до українського народу, з яким ми відчуваємо себе як ніколи сусідами, ми попросили керівництво Міжнародного фестивалю Pianistico у Брешії та Берґамо скасувати концерти Мацуєва", написали мери міст.
Раніше Мацуєва послали лісом в Австрії (16 лютого якраз мав бути концерт у Відні) і в Карнеґі Холлі в Нью-Йорку: натомість він поїхав на концерт до Набєрєжних Чєлнов.
По-друге, українці в Ареццо (і не тільки) обурились призначеним концертом пропутінської лярви Анни Нєтрєбко, в тому числі звернулись до мера Ареццо. Гнида Нєтрєбко негайно "захворіла" і концерт скасувала - "тимчасово". Бо мер Ареццо мало того що сам вперся в "мистецтво поза політикою", так ще й підтягнув Фонд Ґвідо: мовляв, "Ми поділяємо принципи незалежності мистецтва та культури, тому рада директорів Фонду Ґвідо Ареццо одноголосно вирішила підтвердити концерт Анни Нєтрєбко. Ми проти цієї війни, але мистецтво поза цим. Ми повністю впевнені в тому, що культура здатна спілкуватися, з надією, що культура, в даному випадку музика, допоможе примиренню".
Мер Ареццо ще й спробував тупо заткнути українців підкупом: урочисто відправив до Самбора великий генератор, нібито куплений частково на гроші, зібрані за очікуваний концерт (після "одужання") Нєтрєбко.
Але той мер не самотній в любові до Москви: заступник міністра культури Вітторіо Зґарбі (не вперше) вліз з осудом рішень мерів Брешії і Берґамо - "Культура та політика не повинні бути на одному рівні. Музиканта не можна ставити перед вибором. Цензурування артистів — дуже негативний і дуже неправильний сигнал". Тобто, прикинувся валянком і продовжив лобіювати інтереси Кремля в ідеологічному просторі ЄС.
Звісно, що й відомство "Сумної коняки" Лаврова не лишилось осторонь: "Ці рішення італійської влади свідчать про прояв тенденції до дискримінації митців Росії та звуження культурно-гуманітарних обмінів. Це суперечить заявам про важливість єдиного простору європейської та світової культури, неприпустимість зведення в ньому бар'єрів та огорож за національною ознакою".
Лавров не полінувався і посла Італії в Москві викликати на килим та "висловити подив", заодно і "повідомити про російські оцінки постачання зброї Києву".
--
Посли, зброя, гроші - ну ж очевидно, до якої міри російське "мистецтво поза політикою". Явно ж абсолютно нічого спільного з політикою! І з війною. І з воєнними злочинами (особливо коли Нєтрєбко їздила підтримати катів в "ДНР" і розмахувала їхнім прапором)".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...