"Мер приховує корупцію та заважає мобілізації": Росіяни створили фейк про "донос" Синєгубова на Терехова (скріншот)

У російських Telegram-каналах поширюють фейкову інформацію про те, що нібито начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов написав Президенту України Володимиру Зеленському лист, в якому звинувачує харківського міського голову Ігоря Терехова у приховуванні корупції та скаржиться на відсутність від нього допомоги у питаннях мобілізації. У дописі пропагандисти стверджують, що вони отримали документ, який можна назвати "доносом" Синєгубова на Терехова. До повідомлення додають скриншот "документа", передають Патріоти України.

"Синегубов обвиняет действующего мэра в укрывательстве коррупции. В Харькове возбуждено 142 уголовных дела по поводу кражи из бюджета города около миллиарда долларов. Глава ХОВА считает, расследованию коррупционных преступлений препятствует мэр Терехов. Кроме этого, Синегубов жалуется Зеленскому на то, что мэр Харькова не помогает мобилизации, полностью устранившись от вопроса", — сказано у дописі.

У Центрі протидії дезінформації зауважили, що поширена інформація є фейком. Номер, який зазначений начебто на листі Синєгубова до Зеленського, не відповідає дійсності, він прив'язаний до іншого документа.

"Верифікувавши інформацію у Харківській ОВА, Центр повідомляє, що це черговий фейк російських пропагандистів, оскільки за номером документа, який поширює ru-пропаганда, зареєстрований протокол іншого змісту. Створюючи такі фейки ворожі пропагандисти намагаються дестабілізувати ситуацію в регіоні та дискредитувати місцеву владу", — зазначив Центр.

з

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 червня. Що треба зробити, щоб у домі панували любов і злагода

вівторок, 25 червень 2024, 7:05

25 червня: церковне свято сьогодні, від чого оберігає чудотворна ікона "Ізбавительниця". 25 червня за новим календарним стилем (8 липня - за старим) - свято чудотворної ікони Божої Матері "Ізбавительниця", яка зберігається в одному з українських монаст...

Помста за Харків: По Бєлгороду завдано масованої повітряної атаки. Спочатку пішли дрони, за ними ракети (відео)

вівторок, 25 червень 2024, 6:17

У ніч проти вівторка, 25 червня, у російському Бєлгороді, що неподалік від Харкова, чули серію вибухів. Згодом у місцевих Telegram-каналах стали з’являтися відео з вибухами у місті. . Офіційної інформації наразі немає, однак у соцмережах ширяться кадр...