"Меркель звантажує весь тягар реальних рішень на наступного канцлера ФРН. Адже жодна з домовленостей не влаштовує всі зацікавлені сторони", - політтехнолог Голобуцький

"Канцлерка Меркель хоче завершити політичну кар’єру на високій ноті: і з Байденом домовилась, і з Путіним знайшла спільну мову, і з афганськими біженцями (пишуть, що якраз перевантажила відповідальність за це на Путіна), і з Україною розрулила, і з «Північним потоким-2»... Це має додати голосів ХДС на вересневих виборах до Бундестаґу. А отже – забезпечити Меркель більш-менш лояльних до неї наступників у владі. Адже ФРН має таке саме панування популізму в політиці, що й Україна: попередники – злочинці, нова влада – чесні нові політики", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"По факту, звісно, Меркель просто звантажує весь тягар реальних рішень на наступного канцлера ФРН. Адже жодна з домовленостей не влаштовує всі зацікавлені сторони і не вирішує проблем.
І якщо Зеленський, судячи з його останніх заяв, дійсно обрав позицію "нас не влаштовує відсутність гарантій; я не приймаю поняття «компенсації» як такої, тим більше «компенсації в 1 мільярд», якщо щорічні бюджетні втрати України будуть 2-3 мільярди доларів; ви нас і наші інтереси здаєте Путіну" - то він має унікальний шанс отак відкрито і сказати це в очі Меркель. Тобто, вимагати для України також певного «кавалка пирога»: «канцлерін домовилась з усіма – але з нами вона не домовилась, тож нехай пропонує щось, що би нас зацікавило».
Відкрита вимога Зеленського «ви мусите наокремо домовлятись ще й з нами» вплине і на позицію Байдена. Адже це означатиме, що його оцінка ситуації не відповідає дійсності, він сприймає реалії надто позитивно і вірить в офіційні запевнення там, де в них вірити не можна взагалі, а варто одразу розраховувати на найгірше.
Бо логіка очевидна: якщо Байдена ввели в оману з Афганістаном – то, значить, могли ввести в оману і з Росією, зокрема в питанні війни з Україною. Щодо Афганістану йому впевнено казали «протримаємось хоч би й 2 місяці» - а не витримали і 5 днів. В ситуації з оцінкою позицій щодо РФ так само: «Путін обіцяв, з Путіним домовлено» не значить абсолютно нічого. І в жоден спосіб не гарантує, що події розвиватимуться у відповідності до публічних чи непублічних обіцянок. Путін може казати, що все прекрасно, домовленостей досягнуто, РФ міняє політику і приймає на себе певні зобов’язання, – а потім просто послати США і робити те, що хоче.
А от відкрита заява Зеленського до Меркель «ви свідомо здали наші інтереси Кремлю, ви не домовились з нами», якщо український президент підтвердить це в спілкуванні з Макроном і Байденом, змусить наших партнерів реагувати. Бо реалії дійсно значно гірші, ніж їх зображує в рамках двосторонніх зустрічей Путін: ПП2 дійсно піддає загрозі економічний і не тільки економічний суверенітет ЄС. І дійсно завдає економічного удару по Україні – навіть якщо в якийсь спосіб ми дійсно отримуватимем гарантований мінімум транзиту протягом наступних 10-х років. Адже ситуації це не врятує і дохід Україна втратить, адже ніде не дінуться витрати на підтримання належного технічного стану ГТС. 100 тисяч російського війська з наших кордонів ніде не ділись: відведення 10 000 на деескалацію геть не тягне. Мілітаризація анексованого Криму і поява там ядерної зброї також ніде не дінуться попри дружні і мирні заяви Путіна. І так з усім.
Меркель за останні роки в жоден спосіб не зменшила загрози від РФ для Європи чи для України. Офіційна заява щодо проваленої Меркель роботи в її секторі відповідальності може в ближчій перспективі покращити наші позиції значно ефективніше, аніж регулярні вимоги взяти нас до НАТО. Але це якщо Зеленський ризикне зберегти жорстку риторику і в прямому діалозі, а не лише в інтерв’ю і загальних заявах".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті в Україні загинув "військкор" російський "Известий" (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:56

Місце та обставини загибелі не уточнюються. Останній репортаж "військкора" вийшов два дні тому. "Військовий кореспондент" "Известий" Семен Єрьомін загинув на війні в Україні. Про це 19 квітня повідомило видання, передають Патріоти України. Місце та обс...

Захід роками дурив Україну, тож поділяє з Путіним провину за війну, - колишній соратник Рейгана

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:02

Західні лідери роками дурили українців, обіцяючи вступ в НАТО. Провина за нинішню війну в Україні частково лежить на країнах Заходу. Про це в авторській статті для журналу The American Conservative написав колишній спеціальний помічник президента США Р...