Мешканці окупованого Донбасу надали унікальне відео російського комплексу "Торн"

Люди на окупованих гібридними російськими військами українських територіях продовжують, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, передавати важливу розвідувальну інформацію

Місцеві мешканці на окупованих гібридними російськими військами українських територіях продовжують, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, передавати важливу розвідувальну інформацію, фото і відеодокази присутності новітньої російської техніки на Донбасі. Сьогодні волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm публікують унікальне відео, зняте взимку 2019 року в окупованому м. Макіївка, Донецька область. У кадр відео потрапила машина сучасного російського комплексу радіорозвідки «ТОРН». Волонтерам InformNapalm неодноразово вдавалося ідентифікувати цей комплекс на Донбасі, починаючи з 2015 року. Ми знаходили фото техніки у профілях бойовиків, проводили геолокацію і публікували координати розміщення російських комплексів «Торн» біля Донецького аеропорту та на військовій базі бандформування «Спарта» в м. Донецьк. Проте на відео комплекс потрапив вперше.

Відео з Макіївки, січень 2019



Це відео зняте місцевим мешканцем Макіївки у січні 2019. Але вперше публікується тільки зараз в скороченому варіанті, в розпорядженні спільноти InformNapalm є повна версія відео, проте редакція перед публікацією прийняла рішення скоротили його з метою захисту свідків, бо в кадр потрапляли інші люди. На відео видно, як машини російського комплексу «ТОРН» рухаються у м.Макіївка по вулиці Героїв Сталінграду в напрямку вулиці Мануїльського (карта Google).

Для порівняння елементів комплексу ми використали зліва фото з наших попередніх публікацій про комплекс «ТОРН», а справа – стопкадр із представленого сьогодні відео.


Нагадаємо, що 10 лютого 2019 в звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ також з’явилася інформація, що новітній російський комплекс радіорозвідки “ТОРН” на шасі вантажівки КАМАЗ був помічений поблизу житлового будинку в Новогригорівці.


А в липні 2019 в мережі з’явилося відео як один з підрозділів ЗСУ 29 червня 2019 знищив комплекс радіорозвідки “ТОРН” поблизу населеного пункту Майорове, Донецька область. Волонтери InformNapalm провели факт-чекінг інформації про знищення комплексу та визначили точні координати знищення російських систем: 47°29’50.2″N 37°58’31.6″E.


Нагадаємо, що в липні 2019 мешканці окупованого Донбасу також надали волонтерам InformNapalm унікальні фото російського комплексу 1Л259 «Зоопарк-1». Унікальність фотографій, які передали мешканці Макіївки полягала в тому, що це був перший з відомих випадків фіксації не окремих машин, а всього комплексу, до складу якого входить: радіолокаційна станція 1Л259 на шасі МТ-ЛБу, машина технічного обслуговування (МТО, 1І30) на автомобілі Урал-43203 для проведення регламентних і ремонтних робіт, електростанція ЕД30-Т230П-1 РПМ1 на причепі 2-ПН-2.


Ця публікація стала потужним інформаційним приводом, отримала значне поширення у ЗМІ та соціальних мережах, а в коментарях була відмічена велика активність російських тролів, які висловлювали найбільше обурення, що місцеві мешканці окупованих територій Донбасу передають дані про переміщення російської техніки.

ВИСНОВОК

Росія продовжує постачати озброєння і використовувати на окупованому Донбасі свою новітню військову техніку. Про це свідчать не тільки фотодокази в соцмережах російських бойовиків та звіти СММ ОБСЄ, а і фото та відео, які передають українським волонтерам місцеві мешканці. Волонтери InformNapalm дуже вдячні місцевим мешканцям окупованої Макіївки, що вони звернулися до нас і передали важливі відеодокази російської військової агресії проти України. Ваші фото та відео також наближають російських солдат та офіцерів до лав підсудних у міжнародному трибуналі.

Разом переможемо. Все буде Україна.



Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...