"Метою ТСК у справі "вагнерівців" є дешева спроба звинуватити окремо визначених керівників українських спецслужб", - Дмитро Ярош

"Пропоную вашій увазі аналіз ситуації, що скинув мені Брат по зброї, експерт, який має великий досвід з проведення спецоперацій", - пише громадський діяч та лідер українських добровольців Дмитро Ярош на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Як «цивільний», патріотично налаштований громадянин своєї держави аналізую медіа та ТСК інфу по «вагнергейт»:

1. У сучасних політичних українських умовах та військово-спецслужбівської вертикалі абсолютно неможливо дати наказ на скасування такого рівня важливості спецоперації на «оперативно-тактичному» рівні. Таке рішення могло і повинно було прийматися на рівні політичного керівництва держави, це безальтернативно!

2. Організована у тісній взаємодії з партнерськими спецслужбами операція з виманювання на територію України бойовиків ПВК «Вагнер» була провалена з вини нинішньої політичної влади, яка спочатку безпідставно (під міфічним можливим обміном полонених, якого до речі й не було здійснено до цих пір!!!) перенесла дату вильоту «вагнерівців» з Мінська до Стамбулу, а потім зілляла інформацію про неї вищому політичному керівництву Білорусі (стратегічного партнера країни агресора!!!), де «вагнерівців» було затримано.

Водночас вища політична влада в Україні цілий рік на всіх інформаційних та медійних майданчиках яро, так би мовити «с пеной у рта», цю версію заперечувала та заявляла, що ідея про проведення спецоперації з «вагнерівцями» належить іншим країнам, а нашу державу в цю ситуацію «намагалися активно втягнути».

Виникає питання: Хто?! Наші стратегічні партнери, які впродовж майже вже 8-ми років надають нам допомогу в протистоянні краіні агресору чи вороги?!

3. «…Туреччину могли зацікавити «вагнерівці», які ймовірно, воювали в Сирії…», – чеше нардеп Безугла. Заарештованих в Стамбулі, Україна розраховувала отримати «в рамках міжнародноцї правової взаємодії».

При цьому жодної кооперації, зі слів Безуглої, з турецькими спецслужбами напередодні не було, заявила нардеп. – два взаємовиключаючих фактори!

У міжнародному або турецькому розшуку зазначені бойовики ВПК «Вагнер» не перебували. І якщо хтось із них воював в Сирії, то їх би, після затримання, 100% повернули б до РФ. І без наявних доказів інших навіть не затримували б. І жодних підстав для подальшої видачі Україні б не було. У першу чергу це політична причина: відносинами з Путіним, президент Туреччини Ердоган, заради українських інтересів ризикувати ніколи б не став! Бо він саме президент Туреччини і зобов‘язаний відстоювати саме інтереси своєї держави!

4. «…на етапі вербування «вагнерівців» до справи підключилися російські спецслужби. І, мовляв, знали все з самого початку….». У цьому випадку з РФ «вагнерівців» просто б не випустили – інакше незрозуміло, яку користь хотіли отримати спецслужби РФ? Дискредитувати Україну, назвати нашу державу державою-терористом (російське прислів’я «Вор всегда кричит держите вора»), яка штурмує цивільні літаки? А якщо наші спецслужби розробили і пропрацювали операцію без штурму?! А з раніше оприлюдненої інформаціі українських журналістів, саме так і було заплановано.

І тут величезний ризик захоплення «вагнерівців» Україною. І як наслідок – дуже великі проблеми міжнародного масштабу для самої РФ. Ну, і дуже не чітка реакція Рашки в перші дні після арешту «вагнерівців» в Мінську, тобто це факт того, що для спецслужб РФ це було повною несподіванкою!

5. І «вишенька на торті»: якщо спецслужби рашки та Білорусі все знали – на що взагалі розраховували ГУР, СБУ, купуючи «вагнерівцям» нові квитки на літак? Що їх випустять з країни? Та ще й при цьому «…Украіна була в курсі щодо наявності «агента КДБ» в групі росіян…» через що і перенесли перший рейс. Така аргументація та логіка (якщо така взагалі в зелених «політиків» є?) не витримує жодноі критики. Повна маячня!

Якщо навіть і так, то чому Україна вирішила виводити «вагнерівців» не в Стамбул, а до Києва?! Але при цьому ще й відклали авіарейс.

Навпаки, якщо була підозра, щодо можливого зриву операціі, то потрібно було якнайшвидше садити «вагнерівців» на перший рейсовий літак і відправляти до Стамбулу. А от якраз затримка з відльотом і дозволила білорусам легко взяти «вагнерівців». І головне питання, за що взяти?! А ні за що, тому і безперешкодно передали до рашки.

6. І головне: метою цього шизофренічного токшоу ТСК є дешева спроба звинуватити окремо визначених керівників українських спецслужб в «авантюризмі» та непрофесіоналізмі.

І хто? «Високопрофесійні» зелені? І при цьому представники правлячої партії ще й звеличують роль російських спецслужб.

P.S. Вдумайтеся: успішний результат операції вивів би Україну на зовсім інший якісний рівень у світі як краіни надійного партнера та держави, яка має «фаберже» для проведення таких операцій та головне наявності на те політичної волі, великий шанс загнати рашку в чергове круте піке негативу на світовій арені: збиття МН-17, збиття наших літаків, російські бойовики в Сирії, виконання політичних вбивств в країнах Європи і таке інше… Гра вартувала свічок!!!»

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...