Мі-24 вперше піднявся у небо з українськими лопатями

Ударний гелікоптер Мі-24 вперше піднявся у небо з українськими лопатями

Мі-24 вперше піднявся у небо з українськими лопатями

Розробкою та виробництвом вітчизняного аналогу край-важливої продукції для армійської авіації займалось запорізьке підприємство «Мотор-Січ».

Раніше поставку вітчизняних лопатей у 2021 році для потреб армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ анонсував Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

Свого часу вітчизняні фахівці взялися за розробку й виробництво лопатей, наразі підприємство працює у дві зміни, щоб уже наступного року почати поставки лопатей до вертольотів нашого війська, – розказав Руслан Хомчак

У грудні 2019 року перший заступник Начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук відповідаючи на питання щодо вирішення проблеми з дефіцитом лопатей до українських військових гелікоптерів сказав, що у 2020 році підприємство «Мотор Січ» надасть зразки на випробування у ЗСУ.

В разі якщо ці тестування виявились би вдалими, то це б дало змогу розпочати їх постачання для армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

Роботи з освоєння виробництва лопатей на підприємстві «Мотор Січ» розпочали ще декілька років тому за обігові кошти підприємства.

Мі-24 18-го окремого вертольотного загону у Демократичній Республіці Конго

На цьому обладнанні планується виготовляти лопаті до таких типів гелікоптерів як Мі-2 МСБ, Мі-8 та Мі-24, котрі використовуються у військових формуваннях України.

«Мотор Січ» вже виготовляє двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ-1В, що використовуються для модернізації ударних гелікоптерів Мі-24.

У 2017 році було придбано необхідне обладнання та розпочато його монтування з подальшим налагодження дослідного виробництва.



Раніше Україна розглядала варіант залучення південно-африканської компанії Paramount Group до програми імпортозаміщення з Мі-24/Мі-17 у частині виробництва лопатей для армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...