"Міфічні терористи у дитячих лікарнях": Портников пояснив, чому голова білоруського КДБ погрожує Україні

Кремль використовує своїх білоруських маріонеток в якості інструмента для боротьби з Україною. Таку думку висловив політичний аналітик, публіцист Віталій Портников на своєму ютуб-каналі, передають Патріоти України.

За його словами, голова Комітету державної безпеки Республіки Білорусь Іван Тертель під час свого виступу на так званих "Всебілоруських народних зборах" говорив про міфічних "терористів", які нібито лікуються у дитячих лікарнях української столиці, прикриваючись дітьми.

"Голова Комітету державної безпеки виступив як звичайнісінький провокатор, коли в ефірі називав адреси київських лікарень, в яких нібито лікуються терористи. Ми абсолютно точно розуміємо, навіщо це робив генерал Тертель - для того, щоб легітимізувати російські удари по українській цивільній інфраструктурі", - розповів аналітик.

Він додав, що тепер, якщо російська ракета влучить в одну з лікарень Києва чи будь-якого іншого українського міста, або ж туди потрапить іранський безпілотник, Москва завжди може пояснити, що насправді мова йшла не про цивільну лікарню, а про місце, де переховуються терористи.

"І не потрібно вигадувати що в цій лікарні лікуються українські діти - це "боротьба з терористами", які погрожують національній безпеці РФ або навіть Білорусі", - резюмував Портников.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Вовчанську почалися вуличні бої, місто на межі оточення - офіцер ЗСУ

неділя, 12 травень 2024, 15:29

Наступ Росії на Харківську область стрімко розгортається. Наразі у Вовчанську почалися вуличні бої, інформують Патріоти України. Як повідомляє командир одного з підрозділів ЗСУ Денис Ярославський, у Вовчанську складна ситуація. Місто опинилося на межі ...

Руйнування багатоповерхівки в Бєлгороді: Військовий експерт припустив, що сталося насправді

неділя, 12 травень 2024, 14:54

У РФ заявили, що обвалення секції багатоповерхівки в Бєлгороді стало наслідком невдалого відбиття ракетної атаки України. Утім це далеко не так. Події у РФ прокоментував політично-військовий оглядач Олександр Коваленко у своєму Телеграм-каналі, передаю...