Міністерство оборони КНР заявило про початок військових дій проти Тайваню, якщо США визнають незалежність антикомуністичного острова

Новий президент США Джо Байден пообіцяв Тайваню американську підтримку.

Військові Китайської Народної Республіки попередили Республіку Китай, як називає себе державне утворення на острові Тайвань, що визнання незалежності з боку іноземних партнерів, зокрема, з боку Сполучених Штатів, призведе до військових дій. З такою заявою виступив представник міністерства оборони Китаю У Цянь, коментуючи активність китайських військових літаків поблизу острова, передають Патріоти України з посиланням на ВВС.

За його словами, подібні дії є "необхідними для вирішення поточної ситуації з безпекою в Тайванській протоці та захисту національного (для материкового Китаю - ред.) суверенітету та безпеки".

"Вони (польоти літаків - ред.) є офіційною відповіддю на зовнішнє втручання та провокації сил "незалежності Тайваню", - додав він.

"Ми попереджаємо з приводу елементів "незалежності Тайваню" - ті, хто грає з вогнем, згорять, а незалежність Тайваню означає війну", - додав У Цянь.

Нагадаємо, новий президент США Джо Байден пообіцяв Тайваню американську підтримку. Окрім того, новий міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час нещодавньої телефонної розмови запевнив свого японського колегу Нобуо Кісі, що Вашингтон готовий надавати допомогу Токіо у відстоюванні суверенітету Японії над розташованими в Східно-Китайському морі спірними островами Сенкаку (китайська назва Дяоюйдао). На ці території також претендує КНР.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Манна небесна" щедро випала на "кварталівців" за новою схемою: Компанія режисера "Слуги Народу" отримала з бюджету-2024 вже 750 млн грн (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 0:40

Новоспечений мультимільйонер не зміг пояснити суті свого раптового і щасливого бізнесу. В кіно він розуміється набагато краще ніж в отій бісовій інженерії, котра несе золоті яйця зеленого кольору. Коли журналістка напряму поставила запитання Олексію Кі...

Про фортифікації

вівторок, 14 травень 2024, 0:33

Коли Збройні Сили прорвали лінії російських загарбників на Харківщині і блискавичним ударом звільнили область, було чимало жартів з російських обіцянок повернутись. Хоча росіяни нікуди не ділись. Закопались, накопичились і знов ломанулись. У своїй звич...