Місяцями не втрачає товарного вигляду: В Україні вивели унікальну цибулю, яка не потребує поливу

Сорт стійкий до шкідників і хвороб.

Селекціонери з науково-дослідної станції "Маяк", що у Крутах, вивели сорт цибулі, який місяцями не втрачає товарного вигляду, передають Патріоти України з посиланням на Аgronews.

Як розповіли науковці, новий сорт називається "Чайка". Він створений із місцевих зразків, тому пристосований до наших широт та адаптивних факторів і, на відміну від голландських сортів, стійкий до шкідників і хвороб.

Середня вага однієї цибулини становить близько 200-250 грам, а врожайність – 35-40 тонн з гектара, якщо не застосовувати полив.

Продукція зберігається 7-8 місяців, не втрачаючи товарних якостей, і лежить до нового врожаю. Ще один плюс сорту – невибагливість, адже його створювали з місцевих зразків.

Окрім ріпчастої цибулі, на дослідній станції вирощують та селекціонують і багаторічні сорти. Цей вид селекції з’явився відносно нещодавно і продиктований умовами ринку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...

В 47-й ОМБр ЗСУ показали, як їхній дрони-камікадзе влучає у групу російських окупантів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 8:22

Пілот роти ударних БПЛА Strike Drones Company 47-й ОМБр дроном-камікадзе ліквідує групу з трьох російських окупантів. . Відповідне відео опублікував телеграм-канал Бутусов плюс. . Якщо уважно придивитися, на першій секунді відео можна бачити ще трьох...