"Місто "притиснуте" до природного рубежу оборони": Військовий експерт розповів, чи можуть окупанти оточити Соледар

Наразі ситуація у Соледарі вкрай складна – окупанти намагаються захопити місто, однак ЗСУ не дають ворогові зробити цього. Наші військові не збираються залишати Соледар. Про це сказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, передають Патріоти України.

Він наголосив, що місто важко оточити, бо Соледар "притиснутий" до природного рубежу оборони – річки Бахмутка. За його словами, ця річка виходить з Бахмута і впадає в річну Сіверський Донець, водночас вздовж річки зі східного боку йде залізнична дорога з Бахмуту, а на західному боці – шосе.

"Тому Соледар дуже важко оточити, якщо не форсувати річку. А це практично нереально, бо за річкою – ще один укріпрайон, який ЗСУ добре утримувати з лівого берега", – заявив Світан.

Експерт прокоментував і оперативне оточення міста, коли війська окупанта "обрізають" лінії поставки. На його думку, це теж зробити проблемно, адже за Соледаром є сільські дороги, тож повністю оточити місто неможливо.

Полковник ЗСУ зазначив, що росіяни вирішили форсувати річку Бахмутку не з боку Бахмута, а біля Соледару, але це не те місце, де вони можуть виконати якісь позитивні дії.

Яка ситуація в Соледарі

Як розповів військовий експерт, росіяни наступають на Соледар, але ЗСУ їх зупинили. "В районі міста окупанти вперлися в соляні шахти і пройти далі вони не можуть", – вважає військовий експерт.

"Росіяни в Соледарі зупинені, ведуться бої. Лінії фронту, як такої – всередині міста, не існує. Тому ви значити щось неможливо, поки не закінчаться бої. ЗСУ Соледар лишати не збираються, адже “за спиною” міста гарний укріпрайон – річка Бахмутка", – підсумував Світан.

Він наголосив, що в росіян через кілька днів "пропаде бойовий запал", і вони "відточаться", використавши снаряди, які для цього накопичили.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...