Місцеві партії "зробили" парламентські, а "слуг" зробили взагалі всі, кому не ліньки, - політтехнолог Голобуцький

Головним спасінням партії влади стало те, що вибори відбулись в жовтні, до перших платіжок за новими тарифами і до перших затримань пенсій і соцвиплат.

"Помалу починаємо підбивати підсумки місцевих виборів. Остаточних цифра ще немає – і не буде мінімум з тиждень. Некомпетентність Зекоманди і монобільшості в процесі змін «під себе» закону про вибори перетворила на масштабну і часто нерозв’язну проблему не тільки процес голосування (це і про вкурвлених виборців, що просто рвали бюлетені, безсилі в них розібратись), але й процес підрахунку. Тому прогнози отримати підтверджені результати спочатку 28 жовтня, потім до кінця жовтня виявились безпідставно оптимістичними", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тому поки оперуємо тими даними, що є на сьогодні. Загальна тенденція вже не зміниться: місцеві партії «зробили» парламентські, а «слуг» зробили взагалі всі, кому не ліньки. Головним спасінням партії влади стало те, що вибори відбулись в жовтні, до перших платіжок за новими тарифами і до перших затримань пенсій і соцвиплат. Бо навіть в листопаді сьогоднішній результат СН здався би добрим а в грудні – просто тріумфальним. Бо СН не набрали би просто нічого в більшості місцевих рад.
Повертаючись до переможців: однозначно можна визнати переможцем партію мерів «Пропозиція». Трьох мерів від них обрано в першому турі, при тому двоє в обласних центрах (Райкович в Кропивницькому і Сухомлин в Житомирі, плюс ще Тірон в м.Кам’янка на Черкащині), ще двоє мають виграти в другому (Філатов в Дніпрі і Сєнкевич в Миколаєві). Заведено депутатів в міські, обласні, районні, селищні ради в 16 регіонах.
Погодьтесь, це вже впевнені претензії на дострокові парламентські вибори і отримання власної фракції у ВР 10 скликання. Як для буквально щойно створеної партії, представленої практично тільки на місцевому рівні (хіба що масштабний конфлікт влади з мером Дніпра Філатовим давно і міцно виведено на загальноукраїнський рівень) – результат дуже добрий.
В принципі, в здоровому суспільстві десь так і мають оновлюватись національні еліти – з місцевого рівня. Але головне - не обмежуючись одним регіоном (ми вже бачили, що буває в протилежному випадку – вистачило прикладу «дніпропетровських», тоді «донецьких», тепер «криворізьких» у владі).
В будь-якому випадку, навряд чи хтось буде невдоволений, якщо той же Філатов замінить у ВР таких як Юзик чи будь-хто інший і Зекоманди. Бо отепер «гірше вже не буде» точно. Якщо, звісно, Зекоманда не встигне взагалі розвалити і делегітимізувати державу – що вона знов пробує робити своїми закликами просто «знести» Конституційний суд".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...