"Могла закінчитися ще у 2022 році": Військовий аналітик розповів, що кардинально змінило хід війни в Україні

Демократичний світ мав би діяти по-іншому, щоб протистояти Росії. Зокрема, зброя, яка надійшла в Україну в 2023 році, мала б прибути у 2022. Тоді росіяни б не встигли підготуватися та укріпити свої позиції. Таку думку висловив політичний і військовий аналітик, ветеран АТО, екскомандир роти в батальйоні “Айдар” Євген Дикий, передають Патріоти України.

“Ви хоч раз чули від Байдена словосполучення “перемога України” або “перемогти Росію”. Ні не чули, тому що він ні разу цього не сказав. І це до питання про стратегічне бачення. Все, що ми чули від Байдена, а це все ж таки наш головний союзник, який найбільше для нас зробив, це словосполучення “не дати Путіну перемогти”, “зупинити Путіна”. Насправді ж ця різниця між “не дати Путіну перемогти” і “перемогти Путіна” чим далі тим більше вилазить в те, що Путін стає “людиною року”, якій дали шанс перемогти”, — розповів військовий аналітик.

Насправді Захід міг діяти абсолютно інакше, вважає Євген Дикий. За його словами, якби допомогу, яку Україна просила в 2022 році, передали одразу, війна б вже закінчилася.

“Якби б ця допомога прийшла нам у 2022-му, то ця війна закінчилася б у 2022-му. Окупантів можна було розбити до того, як вони проведуть масову мобілізацію. Такий шанс був, на нього нам просто не дали заліза. Це повністю змінило хід війни”, — каже Євген Дикий.

За його словами, технічні затримки передачі озброєння були другорядним фактором. “Головним фактором були політичні затримки. Вони дуже довго кожного разу вирішували, що можна нам дати, а що не можна, що дійсно треба нам дати, а що призведе до ескалації. При цьому ця ескалація існує тільки в їхній голові. В реальності Росія і так воює всім, чим тільки може, крім ядерки”, — розповів Євген Дикий.

Саме нерішучість Заходу дала Росії виграти час, вважає військовий аналітик. Виграний час Росія не знехтувала, а використала його "по повній програмі". “Ми можемо поговорити про те, який поганий Захід, який поганий стратег Байден, і це правда. А Шольц порівняно з ним взагалі не стратег. Але для нас немає іншого Заходу, немає іншого світу — ми маємо виграти і вижити в реальному світі. І тому я б волів концентруватися не на Байдені і Шольці, а на тому, що можемо зробити ми в цих умовах. Я дуже радий, що не наш, не український журнал The Economist ставить питання про відповідальність наших союзників про втрачені шанси і навпаки нові шанси, які дали Росії. З їхньої точки зору це абсолютно правильно. Вони мають тикати носом своїх політиків і своє суспільство. А от ми при цьому пригадаємо, що не Байден і не Шольц заважали нам підготуватися до цієї війни. Це ми, українці, не готувалися до цієї війни”, — розповів Євген Дикий.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...