Могли облаштувати ще восени: Аналітик знайшов таємну вертолітну базу РФ у Криму (фото)

Російські загарбники побудували в окупованому Криму таємні вертолітні бази та пункти озброєння та заправки для них. Про це повідомив OSINT-аналітик Tatarigami у мікроблозі X (Twitter), передають Патріоти України.

"У листопаді, коли українські війська просунулися в напрямку Херсона, російські військові вирішили перемістити свої вертольоти з аеродрому Чаплинка в більш безпечні місця в глибині країни, в тому числі на огороджений пляжний курорт в Арабатській стрілці поблизу Криму", - пише він.

На супутниковому знімку можна побачити 20 вертолітних майданчиків, деякі з них зайняті російськими гелікоптерами типу Мі-24, Мі-8, Ка-52 і, можливо, Мі-28. Це територія пляжного курорту "Волна".

Він зазначає, що у 2021 році цих майданчиків там не було, а це означає, що росіяни швидко створили тимчасову вертолітну базу. Крім того, курорти та готелі потенційно можуть слугувати житлом для пілотів.

"Евакуація і переміщення авіабази в Чаплинці, як уже згадувалося раніше, є прикладом необхідності Росії створювати нові приховані місця дислокації через занепокоєння щодо потенційних об'єктів нападу. З огляду на зростаючий діапазон українського озброєння, ця тенденція буде продовжуватися. Водночас слід визнати, що якість і частота заходів з приховування помітно покращилися порівняно з 2022 роком", - зазначив він.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...