Москва бреше про швидкість будівництва "Північного потоку-2", - експерт

Будівництво, навіть без зупинок, зі звичайною швидкістю робіт має тривати 24,5 місяці аж до весни 2023 року.

"Російські, німецькі, а слідом за ними й інші інформагенції повідомили, що "Фортуна" відновила будівництво "Північного потоку-2" і "как ожидается, завершит работы в датских морях к середине последней недели мая, а затем приступит к укладке труб в водах Германии, где строительство продлится до июня. Расчетная скорость укладки труб "Фортуны" составляет 0,4 км в сутки, на скорость стройки могут влиять погода и технические условия", - пише експерт з енергетичних питань Михайло Гончар на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Якщо виходити з того, що відтинок, який залишилось добудувати становить 165, 160 чи 147 км (є різні дані скільки залишилось), то із заявленою швидкістю будівництва в 400 м на добу "Фортуна" буде добудовувати (візьмемо менший варіант 147 км) 368 днів. І це без жодних перерв за ідеальних погодних умов. Тобто рік! А з урахуванням можливих технічних збоїв і перерв внаслідок негоди, завершення будівництва, ймовірно, можна очікувати в травні чи червні, але наступного 2022 року. Напевне недаремно у повідомленні вказується місяць завершення робіт, але не вказується рік.

Проте якщо взяти до уваги, що "Фортуна" на німецькому мілководді укладала 2600 м труби цілих два тижні, то її середня швидкість укладки не перевищує 200 м на добу, а не 400 м, як про це заявлено! Та ще й на глибокій воді, до чого "Фортуна" не дуже пристосована. З такою швидкістю будівництво, як я вже підраховував раніше, має тривати 24,5 місяці аж до весни 2023 року!

Якщо ж повірити що до середини останнього тижня травня добудують, тобто до 26-го, то період будівництва складе 109 днів, починаючи від 7 лютого. Але тоді швидкість укладки має становити ~1,4 км на добу. "Фортуні" це не під силу. Хіба що "Академік Черський" потягне.

Отже, з Москви і Цуга або знову брешуть і окозамилюють, щоби Мутті себе впевнено почувала з Байденом, або щось хитруюють... Проте, якщо хитруюють, то шила в мішку не сховаєш. Тоді від вербальної дипломатії санкцій США мають право перейти до жорстких дій. Coming soon...".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...