Москва спішно перекинула на Курщину з-під Харкова "морські мотолиги". Що то за "вундервафля" російського воєнпрому і чому це виглядає як акт відчаю

На оприлюднених в російських медіа відео руху колон російської бронетехніки в Курську область рф «засвітились» так звані «морські мотолиги» — техніка, якою воює морська піхота окупантів. Насамперед це 155-та окрема гвардійська бригада морської піхоти тихоокеанського флоту рф, для якої виробництво такої досить нетревіальної техніки поставлене практично на промислові рейки аж до того, що можна говорити, що це серійний вибір.

На характерну техніку, якою воюють російські морські піхотинці, звернув увагу відомий український експерт з озброєння Андрій Харук — професор Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, передають Патріоти України.

«Схоже, росіяни кинули в Курську народну республіку тихоокеанську морську піхоту. Дуже вже характерні машини засвітились, які практично серійно виготовляються для 155-ї бригади: МТ-ЛБ з МТ-12 і з корабельною артустановкою 2М-3М», — зазначив він.

Помічені на відео бронемашини — це гібрид мотолиги і катера, покруч російського виробництва, який створили для того, щоб хоч якось компенсувати гостру нестачу бронетехніки для операцій на суходолі.

«Цього разу козломорді мастєровиє всиндючили на мотолигу спарену корабельну артустановку 2М-3М (анткварну — випуск її почався ще 1949 р.). Важить ця дура півтори тонни (без боєкомплекту), ну, а габарити самі можете прикинути… Щоправда, як пишуть самі зайвохромосомні, оригінальні 25-мм автомати М-110 довелось замінити на 14,5-мм кулемети КПВТ — логічно, оскільки з флотськими снарядами на сухопутному фронті напряжонка», — повідомив Андрій Харук.

Експерт зазначив, що це вже практично серійний вибір, призначений саме для російської морської піхоти. Насамперед його використовує 155-а окрема гвардійська бригада морської піхоти тихоокеанського флоту рф.

Саме окупанти зі складу цієї бригади, за даними ОТУ «Харків», беруть участь у спробі наступу російських військ на півночі Харківської області. Вони намагаються штурмувати позиції Сил оборони на півночі Харківської області в районі села Глибоке.

Звернувши на поширені в мережі відео стрілянини цього виродка російського виробництва, Андрій Харук зауважив: «Стріляти-то цей витвір гуртка очумєлих ручок зможе… а ось влучити — не факт!».

московити-«генії» наварили корабельну гармату на бронетранспортер

Нещодавно АрміяInform повідомляла, що оператори дронів Третьої штурмової бригади наприкінці липня знищили на Харківщині гібрид російського тягача та морської ракетної установки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни просунулися на Покровському напрямку: Окуповано ще два населені пункти Донбасу - DeepState (мапа)

середа, 14 серпень 2024, 23:59

Триває 903-й день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Російські окупаційні війська просунулися на Донбасі. Про це повідомляє моніторинговий проєкт DeepState, передають Патріоти України. Зазначається, що окупанти мали успіх, перед усім на Покро...

"В Судже Новый Год будут встречать по украинскому времени и с поздравлениями Зеленского": Коваленко порахував динаміку накопичення ворогом військ на Курщині

середа, 14 серпень 2024, 20:00

За тиждень наступу українські підрозділи заволоділи вже 1100 кв км прикордонної території рф та близько 2000 полонених. Патріоти України пропонують ознайомитись з розрахунками та прогнозом відомого військового аналітика Олександра Коваленко щодо розви...