"Мотор Січ" під керівництвом колаборанта Богуслаєва продавала авіадвигуни Ірану, - журналістське розслідування

Запорізька компанія "Мотор Січ" під керівництвом В'ячеслава Богуслаєва, якого звинувачують у співпраці з РФ, продавала авіаційні двигуни підприємствам Ірану, що перебували під санкціями США та ЄС. Про це дізналися розслідувачі "Схем", передають Патріоти України.

Документи, які опинилися у розпорядженні журналістів свідчать, що "Мотор Січ" продавала авіаційні двигуни АІ-9 та ТВ3-117, які встановлюють, зокрема, на військові гелікоптери типу Ка-52, які використовує Росія у війні проти України.

Одна з іранських компаній, з керівництвом якої активно комунікував Богуслаєв та його підлеглі, разом з іншою підсанкційною компанією з Ірану причетна до розробки дронів Shahed-171 та Shahed-136.

Документальні докази співпраці "Мотор Січі" з компаніями, проти яких країни Заходу запровадили санкції, були виявлені правоохоронцями у робочому кабінеті багаторічного президента "Мотор Січі" Богуслаєва.

“Схеми” виокремили три іранські фірми, з якими роками співпрацювала українська корпорація "Мотор Січ":

  • Design and Manufacturing of Aeroengines (скорочено: DAMA), інша, її ж назва – Turbine Engine Manufacturing Industries (TEM);
  • Iran Aircraft Industries (IACI);
  • Iran Aircraft Manufacturing Industrial Company (HESA).

Усвідомлюючи, що пряма торгівля з Іраном небезпечна для бізнесу, Богуслаєв пропонував залучити білоруського посередника — "Бєлвнєшпромсєрвіс", йдеться у розслідуванні.

Як встановили журналісти, тодішній начальник департаменту зовнішньоекономічної діяльності "Мотор Січі" Олег Дзюба відвідав Білорусь від 14 до 18 червня 2021 року. Того ж року неодноразово виїздив до цієї країни і сам Богуслаєв.

“Богуслаєв продовжував торгувати з Іраном і під час повномасштабного вторгнення. По суті - з тими же самими людьми, що і раніше, лише зі зміненими вивісками компаній", - додали розслідувачі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Система закапсулювалася": Вибори - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації, - Вадим Денисенко

вівторок, 19 березень 2024, 10:17

"Вибори 17.03 - це вершина могутності Путіна. Далі система розпочне процес саморуйнації. Питання тільки в тому, як довго цей процес триватиме (більш детально про все це буде представлено на початку квітня в новому дослідженні, а зараз просто кілька кор...

Знайомтесь, "Бандерик-Стрічка": Вітчизняні розробники показали свій FPV-дрон на оптоволокні (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 9:09

FPV-дрону на оптоволокні не страшний будь-який РЕБ. FPV-дрони, які використовують оптоволокно замість радіоканалу для керування та передачі відео потенційно є дуже перспективним напрямом розвитку цього виду озброєння. Тим більше в цьому напрямі кроки а...