Моторошні цифри: Волонтери розповіли, скільки мирних жителів на окупованій Херсонщині зникли без вісті після підриву Каховської ГЕС

На окупованій частині Херсонщини після затоплення, спричиненого підривом окупантами Каховської ГЕС, зникло безвісти щонайменше 374 особи. Підтверджено загибель одного мирного жителя, така ж доля, ймовірно, спіткала ще двох цивільних. Про це волонтери, які намагаються евакуювати людей із окупованої території, повідомили ЗМІ, передають Патріоти України.

Вони також наголосили, що активними залишаються понад 1700 заявок на порятунок, проте російські військові перешкоджають потраплянню волонтерів до населених пунктів.

На ранок суботи, за даними ЗМІ, сотні людей на лівобережній частині Херсонщини вважають зниклими безвісти. Є також загиблі. "Загалом у списку зниклих, який склали волонтери найбільшого чату з евакуації з лівого берега Дніпра, 374 особи. Двоє з них, як зазначають волонтери, ймовірно, загинули. Ще одна людина, за даними волонтерів, точно загинула. За п'ятницю волонтерам вдалося вивезти з місць затоплення кілька десятків людей, розповіла координаторка чату волонтерів Катерина. Загалом на карті волонтерів 315 заявок відзначено як евакуйовані.

При цьому активними залишаються 1744 заявки на порятунок. Практично кожна з них стосується одразу кількох людей. Однак російські окупанти перешкоджають роботі волонтерів в евакуації цивільних.

"У місто Олешки, населення якого до війни перевищувало 20 тисяч осіб, доступ для волонтерів закрито: на в'їзді стоїть блокпост, і для його проходження потрібна перепустка. Як розповіла Катерина, блокпост можуть перетнути лише співробітники МНС та провоєнні волонтери, які мають перепустки. Іншим добровольцям документів не видають. Наразі волонтери можуть потрапити до Олешок лише по воді з інших населених пунктів", – зазначають журналісти, додаючи, що в деякі населені пункти плисти доводиться по дві години в один бік.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...