Мотори доводиться "вицарапувати" з Чехії, Китаю та Ірану: Які проблеми має російський БПЛА "Ястреб" з машинним зором та інші бойові дрони ворога

Новий російський реактивний безпілотник "Ястреб" має такі ж проблеми, що й інші дрони, які випускаються у РФ. Проблеми не вирішені як для "Ястреба", так і для дрона-камікадзе "Герань-2" (аналога іранського дрона-камікадзе Shahed-136), і для баражуючого боєприпасу "Ланцет". Про те, які особливості має російська розробка з реактивним мотором, розповів експерт порталу Defense Express Іван Киричевський у ефірі порталу "Еспресо".

Киричевський наголосив, що "Ястреб" дійсно має переваги. Зокрема, його випускати дешевше, ніж дрон-камікадзе Shahed-136, оскільки його виготовляють з повністю цивільних компонентів.

Однак у розробки є певна проблема — це мотор, зауважив експерт. На його думку, росіяни так і не спромоглись почати виробляти власні двигуни, досить потужні, що можуть нести вибухівку вагою десятки кілограмів. Натомість вони залежать від поставок з Ірану та Китаю.

"Власні [мотори] вони не подужали", — навели думку Киричевського журналісти.

Аналогічні проблеми з "ланцетами", відзначив експерт. Наголосив, що на баражучому боєприпасі "Ланцет", який несе 12 кг вибухівки, встановлений "моторчик" з Чехії, призначений для "іграшкового літачка" вагою до 5 кг.

"З моторами у них проблеми. Для "шахедів" їм доводиться брати або іранські, або китайські двигуни, бо власні вони не подужали. Навіть на "Ланцеті" у них стоїть не російська розробка, а чеські електродвигуни на іграшкові літальні апарати масою 5 кг", — пролунало у ефірі телеканалу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...

Україна має впасти на день пізніше Росії. Все, більше ніяких інших формул немає - Портников

субота, 7 вересень 2024, 21:43

З РФ можливі перемовини про припинення вогню, і лише за деяких умов. Таку думку висловив журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України. "Я виходжу з аксіоми, що російсько-українські перемовини про закінчення війни в принципі неможливі. Про це...