"Може перестати бути нашим тилом": У Молдові працює генерал Авер’янов, який намагається привести до влади російських маріонеток, - експерт

Ексрадник міністра оборони України, член-кореспондент британського Королівського інституту оборонних та безпекових досліджень (RUSI) Олександр Данилюк в інтерв'ю Radio NV заявив, що російські спецслужби намаються привести до влади в Модові своїх маріонеток, передають Патріоти України.

«Поки там (у Молдові - ред.) сидить проєвропейський уряд, нехай він і не надто допомагає Україні, але принаймні він нам хоча би не шкодить. Уявіть собі ситуацію, якщо там з’являється Додон, у нас одразу йде загроза для трьох областей: Одеської, Вінницької та Чернівецької. Тому що Молдова, яка на сьогодні нами розглядається як тил, перетворюється на ще один плацдарм російської агресії. І вони там працюють. Там працює генерал Авер’янов і його хлопці, які конкретно намагаються там привести до влади своїх маріонеток», — заявив Данилюк.

22 лютого у Мережі почали ширитися повідомлення, що «депутатів» усіх рівнів під час з'їзду 28 лютого у столиці невизнаного Придністров'я можуть звернутися до Росії з проханням «прийняти Придністров'я до складу РФ». Зокрема, про це заявив місцевий опозиціонер і активіст Геннадій Чорба.

Інститут вивчення війни (ISW) в одному зі своїх лютневих зведень повідомляв, що Кремль проводить інформаційні операції проти Молдови, дуже схожі на ті, які Москва використовувала перед вторгненням в Україну у 2014 і 2022 роках.

15 січня президентка Молдови Мая Санду заявила, що навесні 2024 року Росія спробує знову дестабілізувати ситуацію в країні.

У лютому 2023-го президент України Володимир Зеленський заявляв, що українська розвідка перехопила російський план щодо руйнування політичної ситуації в Молдові.

Тоді прем'єр-міністр Дорін Речан підтвердив, що владі відомо про кілька сценаріїв щодо дестабілізації ситуації в країні.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...