"Може перестати бути нашим тилом": У Молдові працює генерал Авер’янов, який намагається привести до влади російських маріонеток, - експерт

Ексрадник міністра оборони України, член-кореспондент британського Королівського інституту оборонних та безпекових досліджень (RUSI) Олександр Данилюк в інтерв'ю Radio NV заявив, що російські спецслужби намаються привести до влади в Модові своїх маріонеток, передають Патріоти України.

«Поки там (у Молдові - ред.) сидить проєвропейський уряд, нехай він і не надто допомагає Україні, але принаймні він нам хоча би не шкодить. Уявіть собі ситуацію, якщо там з’являється Додон, у нас одразу йде загроза для трьох областей: Одеської, Вінницької та Чернівецької. Тому що Молдова, яка на сьогодні нами розглядається як тил, перетворюється на ще один плацдарм російської агресії. І вони там працюють. Там працює генерал Авер’янов і його хлопці, які конкретно намагаються там привести до влади своїх маріонеток», — заявив Данилюк.

22 лютого у Мережі почали ширитися повідомлення, що «депутатів» усіх рівнів під час з'їзду 28 лютого у столиці невизнаного Придністров'я можуть звернутися до Росії з проханням «прийняти Придністров'я до складу РФ». Зокрема, про це заявив місцевий опозиціонер і активіст Геннадій Чорба.

Інститут вивчення війни (ISW) в одному зі своїх лютневих зведень повідомляв, що Кремль проводить інформаційні операції проти Молдови, дуже схожі на ті, які Москва використовувала перед вторгненням в Україну у 2014 і 2022 роках.

15 січня президентка Молдови Мая Санду заявила, що навесні 2024 року Росія спробує знову дестабілізувати ситуацію в країні.

У лютому 2023-го президент України Володимир Зеленський заявляв, що українська розвідка перехопила російський план щодо руйнування політичної ситуації в Молдові.

Тоді прем'єр-міністр Дорін Речан підтвердив, що владі відомо про кілька сценаріїв щодо дестабілізації ситуації в країні.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...