"Можемо говорити": Авіаексперт розказав про глибину захисту F-16 за лінією фронту та протидію КАБам

Богдан Долінце, авіаційний експерт, член Громадської ради Державної авіаційної служби, зазначив, що F-16 здатні відігнати ворожу авіацію, аби ефективність запуску російських КАБів стала суттєво нижчою. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"F-16 – багатоцільовий літак, якого можна залучати до низки завдань, одне з яких – посилення ППО. Враховуючи те озброєння, яке було анонсовано, і яке ми отримаємо разом з літаками, це означає, що F-16 можуть виконувати й додаткові завдання. Тобто захист повітряного простору та знищення повітряних цілей, що дозволяє відігнати російську авіацію від рубежів використання коригованого озброєння, зокрема і КАБів", - зауважив Богдан Долінце.

За його словами, дальність польоту КАБу становить від 50 км до 70 км залежно від ваги авіабомби. "А разом з F-16 та ракетами AIM-120 AMRAAM з дальністю завдання ударів до 105 км, а також з бортовим РЛС винищувача, які можуть виявляти та знищувати цілі на відстані до 160 км і більше, то ми говоримо, що ці літаки здатні відігнати ворожу авіацію так, що ефективність запуску російських КАБів буде суттєво нижчою. Або ж противнику доведеться заходити у зону ураження F-16", - прокоментував авіаексперт.

Долінце додав, що раніше було оголошено, що F-16 будуть працювати на відстані 50 км і більше від лінії фронту, щоб не заходити у зону ураження ППО ворога.

"Виходячи з цього, можемо говорити про глибину захисту F-16 у 50-60 км за лінією фронту або безпосередньо вглиб території РФ, якщо разом з літаками нам буде надано дозвіл знищувати ворожі повітряні цілі у російському повітряному просторі", - резюмував член Громадської ради Державної авіаційної служби.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 7 серпня. Щедрим воздасться

середа, 7 серпень 2024, 7:05

7 серпня: церковне свято сьогодні, чому потрібно обов'язково подати милостиню. 7 серпня за новим церковним календарем (20 серпня за старим) - день пам'яті двох преподобних, Пимена Багатохворобливого, Печерського і Пимена, ігумена, пісника Печерського. ...

Дронарі підрозділу "Шершні Довбуша" дірявлять дула російських гармат точними влучаннями (відео)

вівторок, 6 серпень 2024, 23:50

Оператори єгерської бригади демонструють воістину снайперську влучність. Відзначилися бійці рота ударних БПЛА «Шершні Довбуша» 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша. Відео опублікували на каналі роти, передають Патріоти України. Дронарі п...