"Можемо просунутись на сотні кілометрів": Генерал Маломуж розповів, яким буде наступ ЗСУ і назвав запоруку успіху

Контрнаступ ЗСУ буде складатися з комплексу дій - це не можуть бути окремі наступальні операції або лобові атаки, тому що так вони не матимуть ефекту, і це спровокує велику кількість жертв, заявив екс-глава Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж. В інтерв'ю "Главреду" він зазначив, що в сучасних умовах контрнаступ - це перш за все глибока розвідка, передають Патріоти України.

"Якщо ми говоримо про наступ і захист, то співвідношення втрат 1:3, тобто у тих, хто захищається, втрати втричі менше тих, хто йде в наступ. У сучасних умовах контрнаступ - це глибока розвідка і задіяння всіх вогневих засобів (ракетні і артилерійські засоби, безпілотники і авіація) по штабах, складах, резервах, а також по місцях, де ворог не чекає ударів, тобто коли буде розбалансована вся система захисту, оборони і управління противника", - пояснив генерал.

За його словами, все це потрібно робити одночасно, адже це передбачає тотальне знищення ворога, його паніку і рух, тому що тоді частини військ розбиваються наголо.

"А у нас, відповідно, відкривається оперативний простір і ми можемо рухатися далі, передбачаючи майбутні дії. Тобто враховувати, які є позиції захисту у противника і знищувати їх по ходу, щоб не нести жертв. І, зрозуміло, що ворог тоді ще більше впадає у відчай, що дозволить нам просуватися так само, як це було на харківському напрямку, на сотні кілометрів", - підсумував Маломуж.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Важко знайти людину, яка б зробила більше для ослаблення ЗСУ": Волонтер Донік відреагував на оголошення Росією у розшук Хомчака

вівторок, 7 травень 2024, 20:53

Відомий волонтер та військовий інструктор Роман Донік прокоментував у соцмережі "Фейсбук" оголошення колишнього Головнокомандувача ЗСУ, а зараз першого заступника секретаря РНБОУ Руслана Хомчака у розшук у Росії, передають Патріоти України. На думку До...

У серіалі українського телеканалу знявся актор-колаборант - ЗМІ

вівторок, 7 травень 2024, 19:51

У квітні 2024 року на українському телеканалі ICTV2 відбулася прем'єра серіалу "Подвійні ставки". У серіалі одну з ролей зіграв актор з Маріуполя Дамір Сухов, який виявився колаборантом, інформують Патріоти України. "Подвійні ставки" - це 8-серійна кри...