"Можливо, хтось злетить із посади": Ексспівробітник СБУ розповів про наслідки підривів на Байкало-Амурській магістралі для Росії

Іван Ступак, військовий експерт, колишній співробітник СБУ, розповів в інтерв'ю, які наслідки для Росії матимуть підриви на Байкало-Амурській магістралі, передають Патріоти України.

«Без перебільшення, без шаблонів, без кліше, це дійсно серйозна операція. Навіть незважаючи на той факт, що рано чи пізно росіяни відновлять це своє сполучення і потяги поїдуть, є обхідні шляхи», — зазначив Ступак.

Ексспівробітник СБУ наголосив, що атаки на Байкало-Амурській магістралі стануть для росіян вказівником, що навіть регіони, розташовані далеко за Уралом, не є захищеними. «Там не можна, перепрошую, як кажуть, розслабляти батони, треба бути постійно напруженими. І, можливо, хтось злетить із посади», — додав Ступак.

Він також нагадав, що знищена велика кількість авіаційного палива, тому «або російська армія недоотримає паливо — танки не поїдуть, гелікоптери не полетять і літаки не полетять; або Російська Федерація недоотримає велику кількість валютної виручки і змушена буде компенсувати китайським постачальникам ту шкоду, яка була завдана».

«Можливо, навіть через цю гілку протягують запасні частини для виготовлення безпілотників, зокрема FPV-дронів, Шахедів, бо це мікроелектроніка, деталі. Росіяни так і не змогли [виробництво цього] налагодити. Але в будь-якому випадку це серйозний удар і по економіці також», — зауважив ексспівробітник СБУ.

Крім того, Ступак підтвердив, що на короткий час вибухи на Байкало-Амурській магістралі вплинуть на ворожу логістику. «Говорили, що десь десяток ешелонів стоять на цій колії, не можуть узагалі рухатися, поки не відновиться рух. Окей, десяток, але їх пускають обхідним шляхом. Кажуть, він працює, але буде трошечки довшим. Хай на чотири-п'ять днів зруйнувалося, трішки пізніше отримають вантажі російські військові підприємства або російська армія безпосередньо. Не цього тижня, а в середині наступного. Це частково впливає, але сказати, що вона повністю зруйнована, буде неправильно», — сказав він.

Ексспівробітник СБУ підсумував, що більше розцінює підриви на Байкало-Амурській магістралі як показовий акт, оскільки донедавна вважалося, що «за уральськими горами, — це безпечна хмаринка, де можна взагалі бути розслабленим», але це виявилось не так.

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...