Можливості суттєво розширилися: Україна представила нову версію ракети "Нептун"

Удосконалену ракету «Нептун» уже використовували в атаці на військовий аеродром Чалине неподалік Курська. За даними джерел, ракета знищила склад боєприпасів на аеродромі. Це один із перших оприлюднених випадків використання модифікованої ракети «Нептун» по території РФ після повідомлень про її успішне застосування проти російських систем ППО в Криму, зазначають Патріоти України.

Ракета Р-360 «Нептун», розроблена 2018 року конструкторським бюро «Луч», від початку проєктувалася як протикорабельна ракета з дальністю польоту 280 - 300 кілометрів. Однак нова версія розширює цю можливість, включно з наземними цілями, що ще більше підвищує здатність України завдавати точних ударів на великій дальності. Ракета рухається зі швидкістю до 900 км/год і може літати на висоті від 10 до 300 метрів, знижуючись лише до трьох метрів на останньому етапі заходу на ціль, щоб уникнути ворожої ППО.

Модифікована версія ракети «Нептун» має дальність польоту 400 км, що значно більше, ніж у її морського аналога, що становить 300 км. Крім того, масу боєголовки збільшено до 350 кг, що більш ніж удвічі перевищує початкові 150 кг. Однак ці цифри не є остаточними специфікаціями, оскільки ведуться розробки для збільшення дальності.

Новий варіант ракети «Нептун» зберігає систему самонаведення на основі теплобачення для виявлення цілі - функцію, яка використовує попередньо завантажені зображення для точного наведення. Крім того, використовується та сама пускова установка, що і в протикорабельній версії, що забезпечує плавну інтеграцію в наявні системи.

Уперше комплекс «Нептун» привернув міжнародну увагу у квітні 2022 року, коли за його допомогою було потоплено російський ракетний крейсер «Москва» в Чорному морі. Оновлена ракетна система «Нептун» є частиною більш масштабних зусиль України з розробки сучасних ракетних можливостей. Повідомляється, що в планах збільшити дальність польоту українських крилатих ракет понад 1000 кілометрів.

Джерело: FaceNews
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В Києві працює мережа аптек з контрабандою з РФ – журналістське розслідування

четвер, 22 серпень 2024, 23:17

Щонайменше шість років у Києві діє мережа аптек "Ел’Фарм", в якій торгують російськими та, виробленими для ринку РФ, західними препаратами. Про це йдеться у розслідуванні проєкта "Схеми", передають Патріоти України. У цій мережі дві аптеки. Обидві – у ...

"Концепція від початку неповноцінна": Авіаексперт розповів, що не так із ППО Росії

четвер, 22 серпень 2024, 23:04

Російські системи ППО призначені для виявлення об'єктів з високою радіопомітністю. Однак Україна використовує використовує засоби, які ворожі локатори помітити просто не здатні. Про це заявив авіаційний експерт Костянтин Криволап, передають Патріоти Ук...