"Можна бути патріотом Росії, коли з ранку до вечора слухаєш своїх пропагандистів та цінуєш берізки, бездоріжжя, туалет надворі та рідну помийну яму", - Олена Кудренко

"Патріотами Росії з натяжкою можуть бути дуже бідні люди, в яких зі скарбів є телевізор, і можливо, на цьому все. Можна бути патріотом, коли з ранку до вечора слухаєш своїх пропагандистів та цінуєш берізки, бездоріжжя, туалет надворі та рідну помийну яму. Є якась романтика в похилених парканах, ніколи не фарбованих, чи під'їзді з викрученими лампочками. Це коли нічого кращого ти в своєму житті не бачив і вважаєш, що поряд з цим Росії для величі достатньо армії (з цим вийшла печалька)", - пише харківська блогерка Олена Кудренко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але й такі виходять заміж за китайців, бо ті гроші принесуть в родину, а не пробухають - тобто вже є "шкурный інтєрєс". Такі візьмуть гречку чи Ладу-каліну за загиблого "мачо", якого повернули в чорному пакеті (зате тверезого, нарешті).

Окремий приклад - як залишатися патріотом, коли вже побував в Україні та побачив, як там живуть. Повертаєшся з награбованим додому, та ночами згадуєш і асфальтовані (часто) українські вулиці, і холодильники, і мікрохвильовки, і унітази, і котячий корм (мабуть, чули радіоперхват - "это всьо європєйскоє вліяніє, коты далжны ходіть на тряпочку ілі на пєсок, а эті украінцы ім туалєт спеціальный пакупают!..) Згадуєш, як тебе брали в полон, чи бачив у бінокль, як класно виглядають ЗСУ, і в що одягнені, і у них автомат на ремні, а не на проволоці.

Ще важче бути патріотом Росії, коли ти орієнтуєшся в ринкових відносинах. Десь чув, десь бачив, скільки може заробити той же Аксьонов на продажі Криму росіянам. Або лаври Поклонської кілька років не давали спокою, бо теж хотілося з Донецьку до Москви. І щоб квартира нова, і повноваження, і можливо хтось розумніший та більш вагомий поряд, а не просто Пашка Губарєв.

На середньому рівні є багато "патріотів", які заробляють в Росії, а виводять гроші в Європу. Є такі, в яких вілли в Італії, але хлєбало (вибачте) воно відкриває в московській студії, розкорячившись в кріслі від власної величі.

Взагалі, фу... Гидко про них писати, і навіть думати, але ж це я так, формую базу під твердження, що там все продається і купується. Ти можеш плекати мрії про захват Європи, як Путін - але нижче тебе все розкрадено та розтаскано по власним коморам, починаючи від грошей на забезпечення армії, і закінчуючи якимось деталями та мікросхемами, без яких танки не заводяться та гвинтокрили не взлітають. І де ж той патріотизм, я вас питаю?

Цю даму, яка "с дєтства за рассію", підозрюють в розкраданні чи привласненні 60 млн рублів, тому наче арештували. Але ж база - вона така: в Росії якщо не заплатиш чи не даш вкрасти, ніхто її любити за просто так не буде.

Не любиться без грошей. Буває, як жінка, наче всі ознаки на місці, а чимось відштовхує. Мабуть, звідси й приказки, які дуже підходять російському патріотизму, про "я столько нє выпью". Але якщо за це заплатять, то можна і пограти роль "патріота".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...