"Можна намагатися не помічати провалів влади, але провалюватися через них доведеться", - Дмитро Вовнянко

"Ви знаєте, я вже втомився писати про «геніальні досягнення» зеленої команди. Зрозумійте правильно, я так само живу в Україні, мені чисто як людині гірко усвідомлювати ЩО робиться в керівництві нашої країни, за байдужої згоди мовчазного суспільства. І я, можливо, як частина знайомих, теж включив би режим «об’єктивності» та почав би «знаходити позитив», якби не чітке усвідомлення – можна не помічати провалів влади, але провалюватися через них доведеться. Незалежно, хочемо цього ми – чи ні", - пише блогер та журналіст Дмитро Вовнянко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Що у генерації електрики Україна стикнулася з шаленими проблемами – писано вже кілометрами. Ціна на газ у Європі злетіла до рекордних $1900 за тисячу кубів, як наслідок злетіли ціни на вугілля, як наслідок, полізуть ціни на бензин і дизпаливо, а собівартість електрики стане астрономічною. Очевидно, уряд проспав прогнози експертів щодо формування цін і не закупився вугіллям та газом вчасно. На цьому тлі просто убивчо звучить новина, що видобуток енергетичного вугілля в Україні… впав. Мало того що під нами гілка тріщить – наші урядовці ще й самі її підпиляли.
У вересні цього року видобуток вугілля, як енергетичного так і коксівного поменшав на 0,26 млн т або 13,4% проти видобутку у 2020 р. Треба зазначити, що видобуток енергетичного вугілля падав весь період президентства Володимира Зеленського. У 2020 р. було видобуто на 4,5 мільйонів т менше ніж у 2019 р. Упродовж липня-серпня 2021 р. його було видобуто ще на 0,2 млн т. менше ніж у відповідний період 2020 р. Цифру за вересень я навів вище.
Як зелена команда це пояснює? А от ніяк. Вони просто не дають цифру видобутку енергетичного вугілля за вересень. Проте, цифри не обдуриш – цифру падіння видобутку енергетичного і коксівного вугілля я вже навів.
Просто для розуміння. Одним з фетишів передвиборчої програми ЗЕкоманди була страшна-престрашна схема «Роттердам+». Проте, в часи існування «Роттердам+» шахтарі працювали, відвантажували вугілля енергетичним компаніям, а електростанції мали обігові кошти на закупівлю вітчизняного вугілля вчасно. Те, що «Роттердам+» завдавав шкоди лише підприємствам Коломойського вже визнали кілька судів – закриття справи «Роттердам+» схвалили на рівні Вищого антикорупційного суду. Ба-більше, уряд запустив такий самий «Роттердам+» для розрахунків цін на газ та на бензин. А тим часом країною регулярно проносяться страйки шахтарів. Лише 19 жовтня шахтарі «Добропілля-вугілля» вийшли на протести,в вимагаючи погасити борги по зарплатнях. Наразі шахтарі погрожують безстроковим страйком.
Чому так? Бо при владі – популісти. Бо про майбутнє вони не думають, вони думають про наживу і про власні рейтинги. Торік в інтересах Коломойського та Пінчука вони гралися з імпортом електрики з Білорусі, читайте – Росії. Потім зимою вони встановили в ручному режимі ціни на електрику нижчу за собівартість. Все – аби догодити «простим людям». Все, як я вже писав – логіка алкоголіка, продати майно аби залити сливу зараз, і не думати про майбутнє. Закінчується таке хазяйнування одним – не буде ані «кайфу», ані майна. Натомість буде жорстка ломка.
І ще. Аби перебити повний провал по забезпеченню країни вугіллям, зелена влада почала, де тільки можна, хвалитися траншем від ЄС на 600 мільйонів євро. Про цей транш щойно висловилася екс-депутат Тетяна Острікова. 600 мільйонів євро, це 18,4 мільярди грн. А план уряду по запозиченнях не виконаний на 22% - з запланованих 464 млрд грн запозичено лише 361 млрд грн. Тобто, у бюджеті діра на 103 млрд грн. Недофінансування видатків бюджету уже становить 68 мільярдів грн., у першу чергу під ніж ідуть капітальні видатки бюджету, тобто видатки розвитку. На цьому тлі 18,4 мільярди грошей ЄС – це мертвому компрес.
Набридло вже про це говорити. Єдине лихо – уникнути наслідків всього цього не вдасться. Їх доведеться пережити".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Бандерівський більярд: Удар по Джанкою показав, що ЗСУ перейшли до витонченої стратегії ракетних ударів

субота, 20 квітень 2024, 2:35

Проект "Схеми" видання "Радіо Свобода" оприлюднив супутникові знімки аеродрому в тимчасово окупованому Джанкої, перші після "бавовни" в ніч на 17 квітня 2024 року. Як випливає із цих знімків, станом на 19 квітня 2024 року російські окупанти прибрали з ...

Падіння "Техаса": Російські окупанти викрали та зґвалтували свого ж пропагандиста. Після того як розгорівся скандал - ліквідували

субота, 20 квітень 2024, 1:45

Російські окупанти викрали і зґвалтували прокремлівського пропагандиста зі США Рассела Бентлі на прізвисько Техас. Про це у своєму Telegram-каналі переповів український журналіст Юрій Бутусов, посилаючись на звернення дружини американця Людмили. За її ...