Можуть відкрити новий напрямок: Комбат 92-ї ОШБр поділився прогнозом, скільки ще окупанти штурмуватимуть Харківщину

Командир Батальйону ударних БПАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко спрогнозував плани ворога стосовно боїв на Харківщині, передають Патріоти України.

"Що стосується Вовчанська, для противника є принциповим узяти його, тому що це може бути достатньо вдалий плацдарм для подальшого просування у тил угрупування Сил оборони. Відповідно й Сили оборони це розуміють й достатньо потужно б'ють ворога. За останню добу противник тактичного успіху на полі болю не мав, але бої у Вовчанську зараз ідуть достатньо складні", - розповів Федоренко.

За його словами, противник діє типово: накопичує позицію за позицією, тобто зайшов в один будинок, закріпився там і намагається перейти до іншого. "Позиції, які знаходяться перед ними, Силами оборони активно обстрілюються безпілотними засобами, багато з чого іншого, працюють по них танчики з відкритої вогневої позиції, працює артилерія. Звісно, противник намагається завдавати ураження, зокрема і керованими авіабомбами. Війна в міській забудові при тому, коли в тебе менша кількість особового складу, ніж у противника, є достатньо складною, противник це розуміє, і тому для нього було важливо втягнутися саме в міську забудову", - пояснив командир Батальйону ударних БПАК "Ахіллес".

Стосовно ситуації загалом у Харківській області, Федоренко сказав: "Противник буде продовжувати штурмувати достатньо активно, найближчі два місяці так точно, тому що має на це сили, можливості, ресурс. Противник усвідомлює, що цей період часу ми накопичуємо сили, засоби у зв'язку з військовою допомогою Сполучених Штатів Америки, для цього потрібен час, перші боєприпаси вже з'явилися, гармати почали стріляти більше - це об'єктивно, але максимальне накопичення відбудеться десь за 1,5-2 місяці. Тому в цей період часу противник буде і тиснути, і, я думаю, дуже висока ймовірність, що відкриє ще один напрямок - це будуть Суми, чи вздовж лінії державного кордону Харківської області, десь неподалік тих напрямків, де точаться бойові дії. Час покаже, і про це точно знає наша розвідка".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пристрасті навколо Содоля. Чому українські вищі командири ворогують і як це відбивається на полі бою - Ігор Луценко

вівторок, 25 червень 2024, 22:55

"Шановний український народе, активісти і просто небайдужі! . Звертаю вашу увагу на те, що головна битва сьогодення — це не бої за Карлівку, Новоолександрівку чи Вовчанськ. Набагато більша вирішальність — у двобої різних поколінь військових. І мова не...

Нелюди, що сміють казати про братерство: Z-блогери хваляться, як здали дівчину в катівню за українську мову

вівторок, 25 червень 2024, 21:55

Журналіст Денис Казанський розповів про трагедію, котра спіткала українська молода патріотка, намагаючись в чомусь переконати рашистів . "Росіяни самі не помітили, як перетворилися на монстрів - кровожерних і безжальних. Ексепримент чекістів із дегуман...