МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

"Моспатріархія – типовий системний психопатичний насильник (abuser). Духовенство і паства МП в Україні – залежні від цього насильника ментально і за своїм становищем. Жінка, яка страждає від побиття і приниження чоловіком, часто виправдовує його тим, що це так він виявляє свою любов, що вона сама винна, що він зміниться і все буде добре, тощо", - пише митрополит Православної церкви України Євстратій (Зоря) на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше».

Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм – цілком нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником. Вони бояться його погроз та переслідування, бояться «піти з дому», тобто вийти з системи МП, бо «залишаться на вулиці» – «без канонічності». Вони бояться його звʼязків, адвокатів, грошей, впливу.

Помісні церкви, які діяльно підтримують МП – це «родина насильника». Які переконують жертву у тому, що з ним слід і надалі залишатися.

Тому клір та вірні МП в Україні і надалі чекають, що «все якось вирішиться», що «треба потерпіти».

Закон про заборону громадам в Україні бути підлеглими російським центрам – це не про «порушення» свободи, а про допомогу жертвам насильства Моспатріархії звільнитися від насильника. Бо самі вони звільнитися, як це вже остаточно видно, не здатні".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд Покровського та Торецького операційних напрямків - Костянтин Машовець

неділя, 1 вересень 2024, 8:04

1. Покровський напрямок... Очевидно, передові підрозділи 90-ї танкової дивізії (тд) противника, підтриманні окремими підрозділами 27-ї мотострілецької дивізії (мсд) 2-ї загальновійськової армії (ЗВА), а також його 114-ї окремою мотострілецькою бригадою...

Народні прикмети на 1 вересня. Церковний новий рік. Що українки традиційно не робили на Новоліття, щоб не занепастити своє щастя на рік

неділя, 1 вересень 2024, 7:05

1 вересня за новим церковним календарем (14 вересня за старим) - день пам'яті святого Симеона Стовпника, архімандрита Антіохійського, Собор Вінницьких святих і початок індикту, церковне Новоліття, Новий рік. . За старим календарним стилем - день пам'я...