Мріяв пожити "на батьківщині": Росіянин, усиновлений ученими зі США, повернувся до РФ, де тепер може сісти на 20 років

Усиновлений сім'єю вчених зі США росіянин Роман Романов (Вудленд Роберт Романов) через 27 років вирішив повернутися до РФ, де потрапив за ґрати. Днями Останкінський райсуд Москви заарештував його на два місяці за звинуваченням у «незаконному зберіганні наркотиків і приготуванні до злочину», повідомляють Патріоти України.

Історію його повернення раніше активно смакували кремлівські пропагандисти, намагаючись показати на прикладі американця «переваги» переїзду до РФ. Романов виїхав до своїх прийомних батьків ще у 1993 році у віці двох років, але, незважаючи на те, що опинився у люблячій родині, вирішив знайти свою рідню.

Познайомившись зрештою зі своєю справжньою матір'ю, чоловік повернувся до США, проте, повіривши пропаганді, вирішив зрештою переїхати до Долгопрудного Московської області, де влаштувався вчителем англійської мови. «Мене тягнуло у Росію зі страшною силою. І ось я тут. Я ухвалив рішення назавжди залишитися у своїй рідній країні», — розповідав він у 2020 році.

Однак щастя репатріанта тривало недовго, і ось він уже на лаві підсудних. Згідно зі ст. 3 ст. 30 КК РФ (готування до злочину) та п. «г» ч. 4 ст. 228.1 КК РФ (незаконне придбання, зберігання, перевезення, виготовлення, переробка наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів), йому загрожує від 10 до 20 років позбавлення волі.

Варто також зазначити, що наркотики — це доволі розповсюджений привід для арешту громадян США, щоб кремлівський режим міг використовувати їх як заручників для тиску на Вашингтон, як це було, наприклад, з американською баскетболісткою Бріттні Грайнер.

Її затримали 17 лютого 2022 року прямо в аеропорту у Москві зі знеболювальною олією з канабісу, а 8 грудня обміняли на громадянина РФ Віктора Бута, який відбував у США строк за контрабанду озброєнь.

Сам же Романов до свого арешту покладав на життя у Росії великі надії. «З моїми знаннями я можу тут добре заробляти. Буду мамі та сестрі допомагати з грошима. Потім обов’язково переїду до Москви і сам, і все зроблю, щоб із села своїх рідних забрати», — ділився він своїми планами кілька років тому, ще не підозрюючи, що його батьківщина насправді не така вже й гостинна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...